• Time’s up!

    Times up! De kleinste Volkswagen is alleen nog uit voorraad leverbaar.

Time’s up! De kleinste Volkswagen is alleen nog uit voorraad leverbaar

Time’s up! Na een carrière van ruim twaalf jaar verdwijnt de Volkswagen up! uit de prijslijsten. De kleinste Volkswagen is nu alleen nog uit voorraad leverbaar. Sinds de introductie in 2011 heeft de up! vele harten veroverd en dat vraagt natuurlijk om een terugblik op de vele bijzondere up!-momenten.

  • Bijna 100.000 exemplaren verkocht in Nederland
  • e-up!: voorloper van het e-offensief van Volkswagen
  • Grootste carrière voor de kleinste Volkswagen: bijna twaalf jaar in productie
  • Laatste kans om nog een nieuwe te bemachtigen: up! = up!

Historie

In 2007 werd voor het eerst een studiemodel laten zien voor een nieuw model in het A-segment door Volkswagen. Het opmerkelijke detail bij dit studiemodel was dat het autootje de motor achterin zou krijgen, net als de Kever destijds. Over de aanduiding up! waren de kenners het wel eens: de twee letters waren een overduidelijke verwijzing naar de naam Lupo, die Volkswagen tot dat moment voor zijn kleinste gebruikte. Inmiddels weten we dat het up! bleef. En in het studiemodel schemerde het uiterlijk van de productieversie al duidelijk door.

De eerste up!

De eerste up! kwam in 2011 op de markt, maar alleen in een driedeursuitvoering. Door zijn grappige, maar toch ook volwassen uiterlijk viel de up! direct in de smaak. Daarnaast was ook zijn ruime en praktische interieur een groot pluspunt. De up! was de eerste in zijn segment die leverbaar was met City Emergency Braking en eiste hierbij op diverse fronten een voortrekkersrol voor zich op.

up!-tempo

Begin 2012 werd de up!-familie al uitgebreid met de vijfdeurs versie, de cross up!. Deze stond hoger op zijn wielen en de carrosserie werd gesierd én beschermd door robuuste kunststof delen. Hij had een echte stoere off-road uiterlijk en hierdoor viel de cross up! in de smaak. Naast deze vijfdeurs versie waren er nog meer speciale uitvoeringen van de up!, zoals de Groove up!, de Beats up!, de White up! en de Black up!. Er is ook zelfs nog een bedrijfswagens uitvoering geweest van de up!: een tweezitter met een riante laadruimte.

Een prachtig sportjaar

In 2017 kwam dan eindelijk de up! GTI op de markt. Dit was de sportiefste up! ooit en had de klassieke GTI-looks, een vermogen van 85 kW/115 pk en hij woog nog geen 1.000 kg. De hoge prestaties en de speelse rijeigenschappen versterkten de band met de stamvader van alle GTI’s nog eens.

Op weg naar de toekomst

In 2013 kwam er een innovatieve up! op de markt: de e-up! met 100% elektrische aandrijving. Door zijn actieradius van maar liefst 130 kilometer en zijn vlotte en stille karakter was de e-up! zeer geschikt voor inzet in de stad. De e-up! heeft laten zien hoe snel de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden gingen: de laatste versie had namelijk al een actieradius van maar liefst 250 kilometer – bijna een verdubbeling ten opzichte van de eerste versie. Samen met de e-Golf heeft de e-up! de weg naar de elektrische toekomst van Volkswagen ingeleid.

Time’s up!

Uiteraard kunnen de huidige up! rijders in onderhoud blijven bij Auto Hoogenboom. Ook zullen de originele onderdelen van de up! leverbaar blijven, maar voor nu is het time’s up!

Bekijk onze up! voorraad!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.