Start uw auto niet meer? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Als uw auto niet wil starten, kan dit verschillende oorzaken hebben. Sommige startproblemen zijn redelijk gemakkelijk te verhelpen. Een niet startende auto is dus zeker niet altijd reden tot paniek. Start uw auto niet meer en bent u niet zeker over de mogelijke oorzaken? Lees dan deze blog en kom achter de mogelijke oorzaak van uw niet startende auto!

Lege of kapotte accu

Bijna iedereen met een auto maakt het wel een keer mee: een lege accu. Dit is daarom ook de meest waarschijnlijke oorzaak voor het niet starten van uw auto.

Accu’s raken leeg als u bijvoorbeeld de verlichting van uw auto aan laat staan ​​of als de radio of muziekspeler in de auto ingeschakeld blijft als de motor wordt uitgeschakeld. Let er dus altijd op dat deze uitgeschakeld worden als u de auto verlaat.

De accu kan natuurlijk ook kapotgaan. Meestal komt dit door ouderdom, slijtage of te grote temperatuurverschillen. In dat geval zult u de accu moeten vervangen.

Lege accu verhelpen

Als de accu leeg is omdat u bijvoorbeeld de verlichting aan heeft laten staan, dan kunt u de auto weer starten met behulp van startkabels die u aan een ander voertuig bevestigt. Laat daarna zo snel mogelijk uw accu controleren en indien nodig vervangen: zo voorkomt u dat u binnen de kortste keren weer met een lege accu staat.

Verstopt brandstoffilter

Een verstopt benzinefilter komt niet vaak voor, maar kan toch de oorzaak zijn van een niet startende auto. Door een verstopt benzinefilter kan de brandstof niet goed worden doorgepompt naar uw motor. Brandstoffilters worden daarom bij vrijwel elke onderhoudsbeurt vervangen. Zorg er daarom voor dat u uw auto met regelmaat laat onderhouden. Dit gebeurt tijdens de zogenaamde kleine en grote beurt.

Versleten startmotor

Een startmotor zorgt ervoor dat de motor kan starten. Als de tandwielen van de startmotor versleten zijn, dan kan de motor niet goed meer op gang worden gebracht. Versleten tandwielen kunnen dus een oorzaak zijn voor het niet starten van de auto. Het is dan tijd om de startmotor te vervangen.

Versleten bougies

Bougies en bougiekabels zorgen voor het ontstekingsproces (vonk afgeven) in de motor. Wanneer de motor vaak stottert en niet goed meer start, is het goed mogelijk dat het ontstekingsproces niet goed meer werkt. Dit kan veroorzaakt worden door verouderde of slecht aangedraaide bougies. De motor slaat dan niet aan.

Bougies dienen met regelmaat vervangen te worden. In het onderhoudsboekje van uw auto kunt u vinden wanneer de bougies aan vervanging toe zijn.

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Start uw auto niet mee en bent u niet zeker over de mogelijke oorzaken? Laat ons er dan naar kijken en plan dan nu uw werkplaatsafspraak bij Auto Hoogenboom! Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!