Schade aan uw private lease auto. Wat te doen?

Een kras of deuk heeft uw auto zo opgelopen. Bijvoorbeeld door verkeerd parkeren of omdat iemand te dicht langs uw auto rijdt.

Natuurlijk wilt u een beschadigde auto zo snel mogelijk laten repareren.  Als u goed verzekerd bent, kan het zo zijn dat de verzekeringsmaatschappij dit voor u vergoedt. En als iemand anders aansprakelijk is voor uw schade, dan wordt de schade meestal vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Maar hoe zit dat eigenlijk met een private leaseauto?

Wat is private lease?

Private lease houdt in dat u voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe auto gebruikt. Het is een populair alternatief voor het kopen van een auto en heeft als voordeel dat u niet te maken krijgt met hoge aanschafkosten. Als voorwaarde geldt wel dat u de auto voor een minimaal aantal jaren leaset. U gaat dus voor een bepaalde looptijd een financiële verplichting aan.

Private lease is altijd een totaalpakket. Dit betekent dat niet alleen de auto, maar ook de kosten voor het volgende zijn inbegrepen:

  • Afschrijving
  • Onderhoud
  • All Risk autoverzekering
  • Wegenbelasting
  • Pechhulp

Dit betekent dat u alleen nog benzinekosten en eventuele verkeersboetes zelf betaalt.

Door de All Risk autoverzekering bent u verzekerd voor schade die u bij anderen veroorzaakt, maar ook voor schade aan uw eigen auto. Wel kunt u te maken krijgen met een bepaald bedrag aan eigen risico.

Schade melden

Als u schade oploopt aan uw private leaseauto, dan dient u dit zo snel mogelijk aan het leasebedrijf te melden. Bekijk goed de voorwaarden van het leasecontract, want in veel gevallen moet u de schade zelfs al binnen een dag melden.

Veel leasebedrijven maken u het melden van de schade gemakkelijk via een online formulier of zelfs via een app. Bij een ongeval waar ook één of meerdere andere partijen bij zijn betrokken, is het belangrijk om ook het Europees schadeformulier mee te sturen.

Het is niet verstandig om zelf u auto te laten repareren, want veel leasebedrijven werken samen met garages of dealers die het reparatiewerk van leaseauto’s uitvoeren. Als u de auto wegbrengt naar een andere garage bestaat de kans dat de rekening niet wordt vergoed.

Heeft u pech onderweg of is de schade door een ongeval dusdanig groot dat uw auto niet meer kan rijden? Bel dan het telefoonnummer voor pechhulp van het leasebedrijf.

Schade in het buitenland

Ook voor schade in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens vakantie, bent u bij de meeste leasebedrijven gedekt. Ook hier geldt: meld zo snel mogelijk de schade bij het leasebedrijf.

Om pech tijdens uw vakantie te voorkomen, is het verstandig om uw auto van tevoren te laten checken middels een vakantiecheck.

Ook voor schade in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens vakantie, bent u bij de meeste leasebedrijven gedekt. Ook hier geldt: meld zo snel mogelijk de schade bij het leasebedrijf.

Om pech tijdens uw vakantie te voorkomen, is het verstandig om uw auto van tevoren te laten checken middels een vakantiecheck.

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Heeft u dus schade aan uw Private Lease auto neem dan contact op met uw Leasebedrijf en meld uw schade!

Denkt u dat Private Lease bij u past? Bekijk dan ons Private Lease aanbod! Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor service en onderhoud, en Private Lease! Meer weten? Neem dan contact met ons op!