Volkswagen ID. Buzz Cargo uitgeroepen tot bus van het jaar 2023

Tijdens de IAA Transportation vakbeurs in Hannover is de Volkswagen ID. Buzz Cargo uitgeroepen tot internationale bus van het jaar 2023! De nieuwe elektrische bestelbus heeft daarmee al voor de officiële marktintroductie eind dit jaar, erkenning van vakspecialisten gekregen. Vooral het unieke design, geïnspireerd op de T1 bestelbus, en de inzetbaarheid in milieubewuste binnensteden werden geprezen door de jury. Uiteraard kunnen we niet wachten om de ID. Buzz Cargo straks op de Nederlandse wegen te zien!

Volkswagen ID. Buzz Cargo bus van het jaar

Voor de 31e keer was dit jaar de International Van of the Year (IVOTY) award uitgereikt. Dit jaar koos er een internationale vakjury van 24 Europese journalisten wie de winnaar van de IVOTY 2023-award werd. “Hij maakt echt een statement met zijn futuristische, strakke styling. Tegelijkertijd is de ID. Buzz Cargo met zijn V-vormige motorkap, prominente Volkswagen-logo en korte overhangen een overduidelijke verwijzing naar de oorspronkelijke Transporter T1 van zeventig jaar geleden.”, verklaart verklaart Jarlath Sweeney, Chairman van de internationale bestelwagenverkiezing.

De IVOTY 2023-award was in ontvangst genomen door Dr. Carsten Intra, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens. “De eerste orders uit onze markten onderstrepen dat de ID. Buzz Cargo voor bedrijfswagenklanten het juiste model op het juiste moment is. We krijgen zeer positieve feedback op onze nieuwe bus en bovendien krijgt deze nieuwe vorm van mobiliteit de erkenning die hij verdient. Het winnen van de International Van of the Year-award is een enorme eer en we zijn enorm trots op deze titel. Voor ons is de onderscheiding het bewijs dat we voor elk van onze klanten de juiste bedrijfswagen leveren.”, verklaart Dr, Carsten Intra.

Verering van de T1

In de ID. Buzz Cargo komen de belangrijkste trends van deze tijd samen, namelijk de toepassing van rijhulp- en informatiesystemen, een elektrische aandrijflijn, comptabiliteit met nieuwe mobiliteitsconcepten en over-the-air software-updates. Deze belangrijke trends heeft Volkswagen Bedrijfswagens verpakt in een bekend design. Het design is namelijk gebaseerd op de klassieke Volkswagen T1. Met het winnen van internationale bus van het jaar 2023 werd de klassieke T1 vereerd!

Ontdek hier meer over de Volkswagen ID. Buzz Cargo!

Lees gerust verder