• Dit is de ŠKODA VISION 7S concept car

    De ŠKODA VISION 7S is een concept car met een nieuwe designtaal voor elektrische auto’s. Bent u toevallig geïnteresseerd in elektrische auto’s? Zie dan ons aanbod!

Met de VISION 7S concept car slaat ŠKODA een nieuwe designkoers in. Het studiemodel oogt stoer, functioneel en authentiek. Het ruimtelijke interieur van de 7-persoons VISION 7S onderscheidt zich door duurzame materialen, een intuïtieve bediening en interactieve oppervlakken. Dankzij 89 kWh accupakket heeft de concept car een actieradius van meer dan 600 kilometer (WLTP).

  • Studiemodel met 89 kWh accupakket en laadvermogen van 200 kW 
  • ‘Tech-Deck’ front, T-vormige lichtclusters, vlakke daklijn voor betere stroomlijn
  • Ruimtelijk interieur met duurzame materialen en interactieve panelen
ŠKODA VISION 7S design ontwerp

Nieuw front met ‘Tech-Deck’-gezicht

De VISION 7S is het eerste model met ŠKODA’s nieuwe ‘Tech-Deck’-gezicht. Kenmerkend is de grille, die aanzienlijk platter en breder is geworden. Op de hoeken staan smalle, rechtopstaande koplampen, die samen met de ver in de voorschermen doorgetrokken dagrijverlichting een T-vorm hebben. Ook aan de achterzijde loopt de bovenste lijn van de LED-lichten door in de zijpanelen, zodat hier eveneens een ‘T’ ontstaat. De T-vorm keert tevens terug in de cameraspiegels en de vloeiend in de carrosserie verwerkte, verticaal geplaatste deurgrepen.

Simply Clever: kinderzitje op de veiligste plaats in de auto

Op de tunnelconsole, centraal in de auto, is een kinderzitje te bevestigen. Dit is de veiligste positie in de auto en het geeft ook de passagiers op de tweede zitrij de gelegenheid om goed op de baby te letten. Een camera in het dak stuurt beelden van de baby naar het centrale infotainmentscherm, zodat ook de bestuurder en bijrijder een oogje in het zeil kunnen houden. In de VISION 7S zijn tal van Simply Clever-elementen verwerkt, zoals de magnetisch aan de rugleuningen te bevestigen rugtassen en de magneetstrips in de middentunnel, waaraan metalen ŠKODA-drinkflessen en een EHBO-kit aan opgehangen kunnen worden. Vlak voor de centrale display is een eenvoudig van buitenaf zichtbaar kristal op het dashboard geplaatst, dat door middel van verschillende kleuren laat zien hoe het met de accu- en laadstatus van de VISION 7S gesteld is.

ŠKODA VISION 7S design binnen
ŠKODA VISION 7S design

Hoge ‘Tornado’-lijn en licht aflopend dak voor betere aerodynamica

De VISION 7S heeft een robuuste uitstraling. De ‘Tornado’-lijn scheidt het bodywork en de zijramen. De concept car staat op aerodynamisch geoptimaliseerde wielen met een diameter van 22 inch. De portieren gaan in tegengestelde richting van elkaar openen. Het licht aflopende dak gaat aan de achterzijde vloeiend over in een forse spoiler, voor een optimale stroomlijn. De stoere voor- en achterbumper van de ŠKODA VISION 7S zijn gemaakt van gerecyclede banden. Ook de wielkuipranden zijn van dit duurzame materiaal gemaakt. Opvallend zijn de driehoekige D-stijlen, waarin de vernieuwde ŠKODA-merknaam is verwerkt. Net als op de neus is het nieuwe embleem op de achterklep verlicht. In het midden van de voor- en achterbumper zijn oranje spijlen verwerkt, waarmee het hoogspanningssysteem van de auto bij nood vanaf de buitenzijde kan worden uitgeschakeld.

Twee interieurconfiguraties: Drive en Relax

De VISION 7S heeft twee verschillende interieurconfiguraties: Drive en Relax. In de Drive-mode beschikt de bestuurder over een head-up display met augmented reality en een 8,8 inch instrumentarium. De belangrijkste functies kunnen met haptische draaischakelaars worden bediend, die voor een snelle oriëntatie in oranje zijn uitgevoerd. Centraal op het dashboard staat het draaibare 14,6 inch display verticaal, zodat bijvoorbeeld de kaart en instructies van de navigatie duidelijk afleesbaar zijn en de onderzijde van het scherm optimaal onder handbereik blijft. De Relax-mode kan bijvoorbeeld tijdens een laadstop worden ingeschakeld. Het interieur transformeert dan in een soepele beweging. Voor extra ruimte draaien het afgevlakte stuur en het instrumentarium helemaal weg. De voorstoelen schuiven naar binnen en – net als de stoelen op de tweede zitrij – kantelen achterover voor extra comfort. Het centrale beeldscherm draait nu horizontaal, om een film te kijken of een game te spelen.

ŠKODA VISION 7S design binnen

Lees gerust verder