De voor- en nadelen van het kopen van een nieuwe auto

Als u van plan bent om een auto te kopen, dan twijfelt u misschien of u een nieuwe of een tweedehandsauto moet kiezen. Elke keuze heeft zo zijn voor- en nadelen. Een tweedehandsauto is over het algemeen goedkoper dan een nieuwe auto, maar er bestaat ook de kans op gebreken.  

Bij het kopen van een tweedehandsauto zijn er een aantal zaken waarop u kunt letten om een miskoop te voorkomen. U leest hier meer over in onze andere blogs, zoals in het artikel “Waarop letten bij het kopen tweedehands ŠKODA Octavia”. In deze blog gaan we het hebben over de voor- en nadelen van het kopen van een nieuwe auto.

1: Aanschafkosten

Een van de grootste nadelen van het kopen van een nieuwe auto is dat er vaak een hoger prijskaartje aan vastzit. Een goed alternatief om hoge aanschafkosten te voorkomen, is het kiezen voor private lease. U ontvangt dan een gloednieuwe auto voor een vast maandbedrag.

2: Garantie

De hogere aanschafkosten brengen natuurlijk ook veel voordelen met zich mee. Bij een nieuwe auto krijgt u bijvoorbeeld standaard garantie. Wettelijk is dit 2 jaar voor elke nieuwe auto, maar een fabrikant kan ervoor kiezen om deze garantie te verlengen.

Daarnaast biedt een dealer vaak de mogelijkheid om de garantie van een auto uit te breiden.  Ook tweedehandsauto’s die bij een dealer gekocht worden, zijn vaak voorzien van uitgebreide dealergarantie.

3: APK

Bij de aanschaf van een nieuwe auto hoeft u zich de eerste jaren niet druk te maken om de APK. Een nieuwe benzineauto of elektrische auto hoeft pas na vier jaar voor het eerst gekeurd te worden. Een dieselauto na drie jaar.

4: Duurzaamheid

Over het algemeen geldt: hoe nieuwer de auto, hoe zuiniger en schoner de auto is. Nieuwe auto’s zijn gemaakt aan de hand van de laatste technische vooruitgangen, wat vaak resulteert in net iets minder CO2-uitstoot en brandstofverbruik dan een auto van het jaar ervoor.

Wilt u echt milieuvriendelijk rijden? Dan is een elektrische auto de beste keuze. Bij de aanschaf van een elektrische auto kunt u bovendien profiteren van fiscale voordelen.

Lees ook: “5 feiten over elektrische auto’s”.

5: Zelf samenstellen

Het leuke van een nieuwe auto is dat u de auto helemaal naar uw smaak en wensen kunt samenstellen. U kunt zelf kiezen welke specificaties en opties u bij uw nieuwe auto wilt hebben.

Het zelf samenstellen van uw auto is een groot voordeel, maar betekent ook dat er een levertijd op uw auto zit. Deze levertijd kan flink oplopen en is afhankelijk van uw wensen, het type auto en de populariteit van het model. Bij een occasion is er over het algemeen geen sprake van een levertijd en kunt u de auto direct of hooguit binnen enkele dagen ophalen.

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen of Volkswagen bedrijfswagen? Bekijk dan onze voorraad van nieuwe auto’s en occasions ! Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!