Bezuinigen op een onderhoud? Er zijn betere alternatieven

Een grote of een kleine beurt overslaan om kosten te besparen lijkt misschien aantrekkelijk, maar vaak kost het u uiteindelijk juist meer geld. Een goed onderhouden auto gaat namelijk langer mee en verkleint de kans dat er grote onderdelen in een keer vervangen moeten worden. Er zijn betere alternatieven dan bezuinigen op een onderhoud. Welke alternatieven dat zijn zal in deze blog uitgelegd worden!

Zuiniger rijden door uw rijstijl aan te passen

Het ligt voor de hand, maar het werkt dan ook erg goed: zuiniger rijden door uw rijstijl aan te passen. Kijk eens naar uw rijstijl en pas deze aan waar het zuiniger kan.

Rijdt u vaak in de file? Wacht dan altijd met optrekken tot er enkele meters tussen u en de auto voor u is ontstaan. Ook is het verstandig om in de file te blijven rollen. Steeds remmen en dan weer optrekken kost veel meer brandstof.

Trekt u altijd snel op? Niet doen. Door langzamer op te trekken kan u behoorlijk wat brandstof besparen. 

Rijdt u vaak te hard? Probeer u zich dan vanaf nu altijd aan de maximumsnelheid te houden en rijd in een zo hoog mogelijke versnelling.

Remt u vaak en abrupt? Probeer dan vanaf nu verder vooruit te kijken en in te schatten wat een ander gaat doen. Door tijdig het gas lot te laten en de auto zoveel mogelijk uit te laten rollen in plaats van plotseling hard remmen, bespaart u veel brandstofkosten.

Airco op de juiste manier gebruiken

Veel mensen gebruiken hun airco op de verkeerde manier. Verkeerd gebruik van de airco kan extra (brandstof)kosten met zich meebrengen. Hier valt dus gemakkelijk op te besparen door de airco op de juiste manier te gebruiken.

Hoe u dat doet, leest u in onze blog: “Tips voor het onderhoud van uw airco”.

Goedkoop tanken

Er zit veel verschil tussen de brandstofprijzen van verschillende tankstations. Over het algemeen is tanken aan de snelweg het duurst. Zorg er dus voor dat uw tank vol is als u lange afstanden op de snelweg moet afleggen en tank zoveel mogelijk buiten de snelweg.  

Controleer maandelijks de bandenspanning

Met de juiste bandenspanning rijdt u zuiniger en veiliger. Om kosten te besparen is het daarom verstandig om maandelijks de bandenspanning van uw autobanden te controleren. De juiste bandenspanning kunt u terugvinden in het instructieboekje van uw auto. Op de meeste tankstations kunt u gratis uw autobanden oppompen.

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Bent u nu nog steeds van plan om te bezuinigen op een onderhoud of kiest u toch een van de betere alternatieven? Wat u ook kiest u kunt altijd terecht bij Auto Hoogenboom voor onderhoud aan uw Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen of Volkswagen Bedrijfswagen. Plan dan ook nu uw werkplaatsafspraak! Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!