Auto-onderhoud uitstellen of overslaan: kan dat?

Denkt u eraan om een auto-onderhoud uit te stellen of over te slaan om geld te besparen? Hoe verleidelijk dit voor sommigen ook kan zijn, uw auto-onderhoud of servicebeurt uitstellen of overslaan is nooit een goed idee. In dit blog leggen we u uit waarom. 

De reden van een onderhoudsbeurt

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw auto op verschillende belangrijke onderdelen gecontroleerd. Zo wordt de auto nagelopen op werking, slijtage en beschadigingen van belangrijke onderdelen. Hierbij maken we onderscheid tussen een grote beurt en kleine beurt, in de vorm van olieservice of onderhoud.

Bij een grote onderhoudsbeurt worden er extra werkzaamheden uitgevoerd, zoals het vervangen van bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld filters en bougies. Tijdens elke beurt wordt vastgesteld of er ook aanvullend onderhoud nodig is, zoals bijvoorbeeld het vervangen van de distributieriem.

Gevolgen van geen onderhoudsbeurt

Als u de hiernaast te lezen werkzaamheden en controles niet op tijd laat uitvoeren, loopt u bijvoorbeeld het risico dat een distributieriem knapt. Dit kan als gevolg hebben dat de motor beschadigt raakt en u dan niet meer verder kunt rijden.

Zo zijn er nog meer problemen die u kunt voorkomen. Zo voorkomt het op tijd vervangen van uw remblokken dat uw remschijven verslijten. Het vervangen van uw remschijven is een stuk duurder dan de remblokken vervangen. Door controle en regelmatig onderhoud voorkomt u dus grotere problemen en hogere kosten.

Hoe dan wel kosten besparen?

Er zijn andere manieren om als automobilist kosten te besparen. Zo kunt u kijken of private lease voor u misschien voordeliger is. Bij het leasen van een auto is het onderhoud altijd inbegrepen!

Een andere manier om geld te besparen is door te besparen op brandstofverbruik. Hiervoor kunt u onder andere uw rijstijl aanpassen. Hierbij kunt u gebruik maken van de volgende tips:

  • Rijd met een constante snelheid en in een zo laag mogelijke versnelling, de versnelling waarmee u de minste toeren maakt.
  • Rijdt niet te hard, bij een snelheid van 110 km/uur of hoger stijgt het verbruik aanzienlijk.
  • Controleer met regelmaat uw bandenspanning en zorg dat uw autobanden de juiste spanning hebben. Dit bespaart niet alleen brandstof, maar is ook belangrijk voor uw veiligheid. 

Auto-onderhoud bij Hoogenboom

Op de vraag: “Auto-onderhoud uitstellen of overslaan: kan dat?”, kan dus geantwoord worden dat dit geen goed idee is. Is uw auto toe aan onderhoud? Dan kunt u terecht bij Auto Hoogenboom voor onderhoud aan uw AudiŠKODA , SEAT, Volkswagen of Volkswagen bedrijfswagens. Auto Hoogenboom is merkdealer voor Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam Rijnmond, Spijkenisse en Vlaardingen.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking over dit blog? Aarzel niet en neem contact met ons op!