Auto afgekeurd bij APK. Wat nu?

Wanneer uw auto is afgekeurd tijdens de APK-keuring, kunt u na reparaties een herkeuring laten plaatsvinden. Door te rijden met een auto zonder geldige APK-bewijs, riskeert u een boete. De APK bepaalt of uw auto nog veilig aan het verkeer kan deelnemen.

APK afgekeurd

Een auto kan tijdens de APK-keuring afgekeurd worden. Wat nu? Zodra de APK-datum verlopen is mag u met uw auto niet meer de openbare weg op. Het is dus belangrijk snel te zorgen voor een goedgekeurde auto. De makkelijkste weg na een afkeur is vaak om de gebreken te laten repareren en een herkeuring aan te vragen.

Toch APK goedkeuring krijgen

Als uw auto wordt afgekeurd, dan vertelt de monteur u welke reparaties noodzakelijk zijn om de auto toch APK goedgekeurd te krijgen. Dit is ook terug te zien op het keuringsrapport.

Het combineren van de APK-keuring met de grote beurt is een verstandige keuze, aangezien de aandachtspunten die tijdens een grote beurt worden doorlopen voor een groot deel overeenkomen met de lijst van aandachtspunten die voor een APK afgelopen moeten worden. Door de keuring met een grote beurt te combineren bespaart u dus kosten.

Wanneer heeft uw auto een APK-keuring nodig?

De datum en frequentie van de APK-keuring is afhankelijk van het type auto en hoe oud deze is. Een nieuwe auto op benzine wordt pas voor het eerst APK-gekeurd als deze 4 jaar oud is. Bij een dieselmodel is dat na 3 jaar. Probeer altijd enkele weken voor de vervaldatum van uw APK uw auto te laten keuren.

APK laten uitvoeren bij de dealer

Een APK kan in Nederland worden uitgevoerd bij alle dealers, garages en keuringsstations die erkend zijn als APK-station door het RDW. Voor het laten uitvoeren van een APK kunt u overal terecht.

Wanneer u ervoor kiest om de APK bij Auto Hoogenboom uit te laten voeren, kan dit makkelijk gecombineerd worden met een grote of kleine periodieke onderhoudsbeurt. Een slimme keuze om werkzaamheden te laten combineren en hiermee kosten te besparen op uw APK en eventuele benodigde reparaties.

Niet eens met de uitslag van de APK?

Als uw auto is afgekeurd en u bent het niet eens met deze beslissing, is het mogelijk om bezwaar te maken. Dit dient u direct te doen nadat u het APK-rapport heeft ontvangen. Vervolgens dient er een herkeuring bij het RDW aangevraagd te worden die u eerst zelf moet betalen. Als uit de herkeuring blijkt dat uw auto inderdaad onterecht is afgekeurd, dan dient de garage of dealer u de kosten terug te betalen.

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Verloopt de APK van uw Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen of Volkswagen Bedrijfswagen binnenkort? Plan dan nu uw APK-keuring bij Auto Hoogenboom! Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor service en onderhoud! Meer weten? Neem dan contact met ons op!