Waarom een elektrische auto zakelijk leasen?

Met elektrisch rijden bent u klaar voor de toekomst. Een elektrische auto zakelijk leasen heeft daarbij veel voordelen: het is fiscaal aantrekkelijk en daarbij duurzaam en comfortabel. Bovendien is de rijervaring optimaal: u heeft meer ruimte dankzij de compacte accu en u rijdt altijd in een automaat.

Lees verder en ontdek alle (financiële) voordelen.

Zakelijk elektrisch auto rijden heeft een aantal voordelen:

 • U kunt vrijstelling krijgen van motorrijtuigenbelasting (MRB)
 • U heeft mogelijk een lagere fiscale bijtelling
 • Elektrisch rijden is zuiniger dan rijden op benzine of diesel
 • Geen uitstoot van broeikasgassen, stikstofdioxide en fijnstof
 • U draagt bij aan schonere lucht
 • Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor volledig elektrische bedrijfsauto’s

Lage bijtelling en subsidie voor zakelijk elektrisch rijden

Een elektrische auto stoot geen broeikasgassen en stikstofdioxide uit. Daarom stimuleert de overheid elektrisch rijden. Onder andere door een lagere fiscale bijtelling.
Gaat u een elektrische auto zakelijk leasen en rijdt u meer dan 500 kilometer per jaar privé? Dan profiteert u van een gunstige fiscale bijtelling. Voor elektrische auto’s geldt namelijk een verlaagd bijtellingspercentage van 16% (tot en met een cataloguswaarde van € 30.000, daarboven geldt het normale percentage) voor auto’s met een datum 1e toelating in 2023. Ter vergelijk: voor de meeste auto’s geldt een bijtellingspercentage van 22% over de cataloguswaarde. De bijtelling voor elektrische auto’s, waterstofauto’s en zonnecelauto’s is minder. De overheid wil zo milieuvriendelijk rijden stimuleren.

Volkswagen ID3 elektrische auto

3 redenen om zakelijk elektrisch te rijden

 1. Beter voor het milieu
  Elektrisch rijden betekent geen CO2-uitstoot. Beter voor het milieu! Steeds meer landen en steden gaan over op milieuzones. Als u nu overstapt op elektrisch, bent u in ieder geval op tijd als de regels aangescherpt worden en u met een benzine auto de stad niet meer in mag.
 2. Lagere brandstofkosten
  Het opladen van een elektrische auto is goedkoper dan het tanken van traditionele brandstoffen. Bovendien gelden voor elektrische auto’s vaak aantrekkelijke belastingvoordelen. Elektrische motoren hebben minder onderhoud nodig. U bespaart dus tijd, geld en gedoe.
 3. Stillere, soepelere aandrijving
  Rijden met een elektrisch auto is comfortabel en stil. De oplaadnetwerken groeien en de snellaadtechnologie verbetert, zodat EV’s een groter bereik hebben en sneller opladen.
Volkswagen ID4 Elektrische SUV Rotterdam

Ruim aanbod aan elektrische auto’s

Bij Auto Hoogenboom heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan elektrische auto’s. Voorbeelden van populaire elektrische auto’s in ons aanbod zijn onder meer de Audi Q4 e-tron, de Skoda Enyaq iV 80 en de Volkswagen ID.3 en ID.4. De actieradius van elektrische auto’s neemt snel toe, terwijl de prijzen steeds scherper worden. U vindt bij ons altijd een elektrische leaseauto die goed die bij u past.

Een auto leasen bij Auto Hoogenboom heeft vele voordelen

Met een elektrische lease auto geniet u van:

 • Rijden in een nieuwe elektrische auto voor een vast bedrag per maand
 • Zelf uw auto samenstellen of kiezen uit voorraad
 • Altijd vertrouwd onderweg
 • Onderhoudskosten inbegrepen
 • Verzekering inbegrepen
 • Alles onder één dak geregeld!
Contact opnemen
zakelijk leasen elektrische auto

Welke elektrische auto leasen?

Of het nu gaat om de actieradius of de snelheid van optrekken. Welke wensen u ook heeft op het gebied van een elektrische auto. Auto Hoogenboom helpt u graag bij het maken van uw keuze voor de auto die bij u past.

Škoda Enyaq iV zakenauto 2023

De Škoda Enyaq iV is gekroond tot ‘Zakenauto van het Jaar 2023’. De vakjury van de verkiezing was met name lovend over het totaalpakket dat de volledig elektrische SUV van ŠKODA te bieden heeft, en dat voor een nuchtere prijs. “De ENYAQ iV springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding: een sympathieke no-nonsense auto met een aantrekkelijke prijsstelling. Het interieur valt op vanwege het hoge afwerkingsniveau. Je krijgt een auto met een ŠKODA-signatuur en de kwaliteit van het Volkswagen-concern in een auto die net iets groter, completer en betaalbaarder is dan zijn concurrenten”, verklaarde redacteur Michael van Wijngaarden van het vakblad Automotive Magazine.

Ontdek Skoda Enyaq iV

Veelgestelde vragen over categorie Elektrisch zakelijk leasen

Is het slim om een elektrische auto te leasen?

Zakelijk elektrisch rijden heeft een aantal grote voordelen:

 • U kunt vrijstelling krijgen van motorrijtuigenbelasting (MRB)
 • U heeft mogelijk een lagere fiscale bijtelling
 • Elektrisch rijden is zuiniger dan rijden op benzine of diesel
 • Geen uitstoot van broeikasgassen, stikstofdioxide en fijnstof
 • U draagt bij aan schonere lucht
 • Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor volledig elektrische bedrijfsauto’s

Bovendien hoeft u met een lease contract nergens meer naar om te kijken. Voor een vast bedrag per maand (incl. onderhoudskosten en verzekering) rijdt u zonder zorgen in de auto van uw keuze.

Welke elektrische auto kan ik zakelijk leasen?

Voorbeelden van populaire elektrische auto’s in ons aanbod zijn onder meer de Audi Q4 e-tron, de Skoda Enyaq iV 80 en de Volkswagen ID.3 en ID.4. De Skoda enyaq iV is zelfs uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2023! Welke kiest u? Ontdek al onze elektrische modellen.

Welke subsidies gelden er voor bedrijven?

Om de aankoop en het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren zijn er diverse fiscale regelingen (zoals MIA/VAMIL) en subsidies (zoals SEBA) die elektrisch rijden voor ondernemers aantrekkelijker maken. Kijk op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de actuele subsidiemogelijkheden waar u aanspraak op kunt maken. 

U bent van harte welkom in een van onze showrooms

Interesse in het zakelijk leasen van een auto?