Mijn Auto Hoogenboom
  • Alles over het onderhoud van uw elektrische auto

    Service en onderhoud van een elektrische auto zijn duidelijk anders dan bij een auto met een traditionele verbrandingsmotor. Elektrische auto’s hebben geen bougies, geen uitlaat en geen versnellingsbak. Dat scheelt tijd en geld. Uiteraard blijft regelmatig onderhoud voor uw elektrische Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA of Volkswagen Bedrijfswagen belangrijk.

Onderdelen van uw elektrische auto die nog steeds regelmatig onderhoud nodig hebben, zijn bijvoorbeeld de remmen. Tijdens het afremmen wordt bewegingsenergie omgezet in elektrische energie en zo teruggewonnen. Deze regeneratie werkt als motorrem, waardoor het reguliere remsysteem minder vaak wordt gebruikt en minder snel slijt dan bij een auto met verbrandingsmotor.

Verder moeten onder andere de stuurinrichting en airconditioning, regelmatig gecheckt worden. Voor de algemene controle gelden dezelfde intervallen als voor traditionele auto’s.

Bij een algemene servicebeurt worden de stekkeraansluiting en kabels gecontroleerd, evenals de conditie van de accu. Deze wordt aan een visuele inspectie onderworpen

Er is nog een slijtgevoelig onderdeel dat u met een elektrische auto in de gaten moet houden: de banden. Elektrische auto’s genereren bij het optrekken aanzienlijk meer koppel dan de meeste auto’s. Als u daar regelmatig gebruik van maakt, gaat dat ten koste van uw bandenprofiel. Rustig wegrijden loont dus. Bij de aanschaf en het onderhoud van banden moet u rekening houden met de speciale eisen die voor elektrische auto’s gelden.

Werkzaamheden aan het hoogspanningssysteem kunnen alleen worden uitgevoerd door werkplaatsen die daarvoor speciaal zijn opgeleid en uitgerust. Vooraf moet een monteur controleren of er geen spanning meer op het hoogspanningssysteem staat, om zonder gevaar aan de auto te kunnen werken.

Voor service kunt u met een elektrische auto bij iedere Auto Hoogenboom werkplaats terecht. Als u het onderhoud bij Auto Hoogenboom laat uitvoeren, kunt er op vertrouwen dat aan alle veiligsheids- en kwaliteitseisen wordt voldaan.

Contact