Mijn Auto Hoogenboom
  • Alles over het laden van uw elektrische auto

    Het opladen van uw elektrische auto is erg gemakkelijk, maar wekt soms toch nog een aantal vragen op. Op deze pagina vertellen wij u alles over de manieren van laden, hoe lang dit duurt, waar u een laadpas aanvraagt en hoe veel dit kost. Ontdek elektrisch rijden!

Een elektrische auto laden is simpel. U gaat naar een laadlocatie en volgt deze 5 stappen:

1. Klap de laadklep open
2. Steek de laadkabel in de laadpaal
3. Sluit de laadkabel aan op uw auto
4. Houdt uw laadpas tegen de laadpaal
5. Doe uw auto op slot

Nu wordt uw auto opgeladen!

Een eigen laadpunt voor de deur is wel zo handig. U bent dan altijd verzekerd van een laadplek. Tijdens het bestellen van uw elektrische auto kunt u direct een laadpaal bij ons regelen.

U kunt een laadpunt kopen of opnemen in uw leasecontract. De kosten zitten dan gewoon in het maandelijkse leasebedrag.

Wallbox. Dit is een laadpunt op uw eigen parkeerplaats. Hoe lang het duurt om uw auto volledig op te laden wordt bepaald door de accucapaciteit van uw auto, maar dit zal ongeveer 8 uur zijn. Heeft u geen eigen parkeerplaats? Ga naar de website van uw gemeente om te controleren hoe u een laadpaal kunt aanvragen.Openbare lader. De openbare laadpalen schieten de grond uit. Er zijn er al tienduizenden in Nederland, dus grote kans dat er bij u in de buurt al één staat. U ziet ze bijvoorbeeld op parkeerplaatsen, op de hoek van uw straat of op kantoor. Deze paal heeft tot ongeveer 4 uur laadtijd nodig. U krijgt toegang tot deze laadpaal met uw laadpas.Snellader. Snelladers vindt u langs de snelweg onder een gele boog. Nederland is groot voorstander van elektrisch rijden dus het aantal openbare- en snelladers groeit snel! Met een snellader kant u vaak tussen de 20 en 50 minuten tot 80% opladen. Ook dit is afhankelijk van uw accucapaciteit.Via regulier stopcontact. Uw auto opladen via een regulier stopconact is mogelijk. Het stopcontact heeft een laadvermogen van 2,3 kW in tegenstelling tot 11kW met een wallbox. Het duurt tot 24 uur voordat uw auto is opgeladen.

Tijdens het bestellen van uw elektrische auto kunt u direct alles regelen rondom laden. Wij kunnen een laadpas voor u aanvragen. U ontvangt dan een laadsleutelhanger, hiermee kan u de lader activeren. Naast de laadsleutelhanger ontvangt u de Shuttel kaart, waarbij u kunt kiezen tussen Shuttel Basis en Shuttel Mobiliteit.

Met Shuttel Basis krijgt u een kaart waarmee u kunt parkeren. Alle kosten voor laden en parkeren komen daarmee op één maandelijkse factuur. Dit abonnement heeft een vast tarief van € 1,99* per maand.

Kiest u voor Shuttel Mobiliteit dan kunt u de Shuttel kaart ook gebruiken als OV-chipkaart in de trein, tram, bus en metro. Ook een OV-fiets, een Greenwheels auto of een taxi regel en betaalt u gemakkelijk via Shuttel. Alle vervoerskosten betaalt u maandelijks achteraf via één verzamelfactuur. Dit abonnement heeft een vast tarief van € 5,99* per maand.

*Tarieven zijn een vast bedrag per maand. Hier komen de kosten die u hebt verbruikt aan laden en/of andere mobiliteitsmiddelen bij.

Contact