Bandenservice Audi

Template_Banner_1920x640_7_Bandenservice_Audi.png

Op een regenachtige dag trekt u eerder laarzen aan dan sandalen, dus waarom zou u het ‘schoeisel’ van uw auto niet aanpassen aan de weersomstandigheden? Perfecte grip is namelijk onmisbaar. Of u nu in een lokale voorjaarsbui terechtkomt of onderweg bent naar uw vakantiebestemming, een juiste band met voldoende profiel is essentieel. Als u gebruik maakt van de Audi Bandenservice van Audi Centrum Rotterdam kunt u altijd veilig de weg op.

Bandenservice.

Alles voor uw Audi.

Kenmerken van de winterband.
Zomer- en Winterbanden.


Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius bewijzen winterbanden al hun nut. Dankzij hun specifieke profiel en rubbersamenstelling zorgen winterbanden voor aanzienlijk meer grip onder winterse omstandigheden dan de zomerse variant.

Er zit een duidelijk verschil in het profiel van zomer- en winterbanden. Lamellen, inkepingen in de profielblokken, zorgen in de winter voor extra grip bij het remmen en optrekken, wat in de zomer niet nodig is.

Elke lente en herfst wisselen we onze autobanden van winter- naar zomerbanden en andersom, maar waarom doen we dit eigenlijk?

Voor warm en koud weer heb je voor goed grip op de weg een ander profiel op je banden nodig. Zo heb je in de winter baat bij banden met profiel waar inkepingen in de profielblokken (lamellen) zitten en in de zomer heb je juist behoefte aan banden met een gladder profiel.

 

Tip: Sla uw banden op in het bandenhotel. 

Kenmerken van de zomerband.


Wilt u geen omkijken hebben naar uw banden wanneer de andere set onder uw auto ligt? Dan bent u bij Audi Centrum Rotterdam aan het juiste adres. Wij bieden u namelijk het 'bandenhotel'. Uw zomerbanden kunnen tijdens de wintermaanden en andersom tegen een schappelijke vergoeding worden opgeslagen in het bandenhotel van Audi Centrum Rotterdam of in een van de Auto Hoogenboom Audi Service vestigingen in Vlaardingen, Spijkenisse of Rotterdam-Noord. Wel zo makkelijk. U kunt tijdens het maken van uw bandenwisselafspraak aangeven of u gebruik wilt maken van het bandenhotel. Neem voor meer informatie contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

Een zomerband heeft geen lamellen (inkepingen in de profielblokken). Mede door deze lamellen is het ongunstig om in de zomer op winterbanden te rijden omdat deze sneller zullen slijten door de warme temperaturen. Het rubber van winterbanden wordt namelijk, door temperaturen boven de 7 graden, zachter waardoor de stuurprecisie vermindert en de banden sneller gaan glijden en ook sneller slijten. Daarom is het niet verantwoord om het hele jaar op winterbanden rond te rijden.

Tip: Meet de profieldiepte.
Tip: Controleer regelmatig de bandenspanning.

Het meten van de profieldiepte is belangrijk voor meerdere eigenschappen van de autoband. 1,6 millimeter is het wettelijk bepaald minimum wat de band aan profieldiepte dient te hebben.

Weet u dat als u een profiel van 3 millimeter hebt de autoband al driekwart minder water kan afvoeren dan het profiel van een compleet nieuwe band? Daarom is het verstandig om op tijd uw banden te vervangen. Daarnaast riskeert u een boete bij een profieldiepte kleiner dan 1,6 millimeter. Meet daarom de profieldiepte regelmatig. 

 

Banden met een lagere bandenspanning dan voorgeschreven slijten sneller, hebben minder grip en beïnvloeden het brandstofverbruik nadelig. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning. De juiste druk voor uw banden staat in de handleiding van uw Audi en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep.

De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die u invult op het display. Bij winterbanden mag u daar 0,2 bar bovenop tellen. Het beste is het om de bandenspanning te controleren bij een koude band.
Tip: Beschadigingen controleren.
Tip: Op tijd banden vervangen.

Kijk van tijd tot tijd uw banden na op beschadigingen. Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.

Wanneer is het sowieso handig om uw banden na te lopen?Onder andere als u op een stoeprand bent gereden of een tijd op slecht wegdek hebt gereden. Deze dingen kunnen uw banden beschadigen.

  

Als 1 band is afgesleten en de andere band op dezelfde as nog niet, dan is het vaak beter om toch beide banden te vervangen. ‘Ongelijke’ banden zijn niet bevorderlijk voor de grip op het wegdek. Een ongelijkmatige bandenslijtage duidt overigens vaak op een slechte uitlijning (het onder de juiste hoek staan van de wielen onder de auto). Een slechte uitlijning kan ontstaan door met het wiel te hard een stoep te hebben geraakt. Een scheef wiel kan dan het gevolg zijn. Het probleem kan verholpen worden door de auto te laten uit te lijnen zodat de wielen weer in de juiste hoek komen te staan.
Tip: Reserveband controleren.
Reservebanden verdienen ook aandacht. Vaak is de reserveband verouderd omdat deze alleen voor noodgevallen in de auto ligt en niet regelmatig nodig is.

Vergeet dus niet uw reserveband regelmatig te controleren. Uw reserveband ligt dan wel ongebruikt in uw auto, er kan bijvoorbeeld toch lucht uit ontsnappen. Controleer daarom ook regelmatig de spanning van de reserveband.