Bandenservice SEAT

Template_Banner_1920x640_Seat_Bandenservice_Seat.png

Uw rijprestaties zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van uw banden. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke SEAT en SEAT-rijder de meest geschikte band. Het hele jaar door.

Kies op tijd voor zomer- of winterbanden

Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius bewijzen winterbanden al hun nut. Dankzij hun specifieke profiel en rubbersamenstelling zorgen winterbanden voor aanzienlijk meer grip onder winterse omstandigheden dan de zomerse varianten.   

Winterband Profiel

Zomerband Profiel

Kenmerken van de winterband

Kenmerken van de zomerband

Er zit een duidelijk verschil in het profiel van zomer- en winterbanden. Een zomerband heeft geen lamellen (inkepingen in de profielblokken) in tegenstelling tot winterbanden. Lamellen zorgen in de winter voor extra grip bij remmen en optrekken, wat in de zomer niet nodig is.

Mede door de lamellen is het ongunstig om in de zomer op winterbanden te rijden. Het rubber van winterbanden wordt door de hogere temperaturen (boven de 7 graden) namelijk zachter, waardoor de stuurprecisie vermindert en de banden sneller gaan glijden en dus ook sneller zullen slijten.

Tips voor het onderhouden van uw banden:

SEAT Service Partner | Bandenhotel SEAT Service Partner | Bandenspanning

Sla uw banden op in het Bandenhotel

U heeft er geen omkijken naar. Uw zomerbanden kunnen tijdens de wintermaanden tegen een schappelijke vergoeding worden opgeslagen in het ‘bandenhotel’ van Auto Hoogenboom. Wel zo makkelijk. U kunt tijdens het maken van uw bandenwisselafspraak aangeven of u hier gebruik van wilt maken.

 

Controleer regelmatig de bandenspanning

Banden met een lagere bandenspanning dan voorgeschreven slijten sneller, hebben minder grip en beïnvloeden het brandstofverbruik nadelig. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning. De juiste druk voor uw banden staat in de handleiding van uw SEAT en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep.

De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die u invult op het display. Voor winterbanden mag u daar 0,2 bar bovenop tellen. Het beste is om de bandenspanning te controleren bij een koude band.

 SEAT Service Partner | Profieldiepte meten    SEAT Service Partner | Banden vervangen

Profieldiepte meten

Meet de profieldiepte. 1,6 mm is het wettelijk minimum, maar als u weet dat een profiel van 3 mm al driekwart minder water kan afvoeren dan het profiel van een compleet nieuwe band, is het verstandig op tijd uw banden te vervangen.

 

 

Banden vervangen

Als 1 band is afgesleten en de andere band op dezelfde as nog niet, dan is het toch beter om beide banden te vervangen. ‘Ongelijke’ banden zijn niet bevorderlijk voor de grip. Een ongelijkmatige bandenslijtage duidt overigens vaak op een slechte uitlijning. Een slechte uitlijning kan ontstaan zijn door met het wiel te hard een stoep te hebben geraakt. Een scheef wiel is het gevolg. Het probleem kan verholpen worden door de auto uit te  lijnen: het onder de juiste hoek plaatsen van de wielen onder de auto.

SEAT Service Partner | Beschadigingen band

 

SEAT Service Partner | Reservebanden controleren

Beschadigingen constateren

Check van tijd tot tijd uw banden op beschadigingen. Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.

 

Reserveband controleren

Vergeet niet om uw reserveband regelmatig te controleren. Uw reserveband ligt dan wel ongebruikt in uw auto, soms kan er toch lucht ontsnappen.