Bandenservice VW Bedrijfswagens

Template_Banner_1920x640_BWG_Bandenservice_VW_Bedrijfswagens.png

Optimaal contact met het wegdek vraagt om goede banden. Bij de aanschaf hiervan moet u dan ook kunnen vertrouwen op maximale grip en een stevige wegligging. Maar ook comfort en een laag geluidsniveau zijn belangrijk. Met de bandenservice van Volkswagen Bedrijfswagens weet u precies waar u aan toe bent. Uw Volkswagen Bedrijfswagendealer heeft voor elke Bedrijfswagen een passende band. Hierbij kijkt hij natuurlijk in de eerste plaats naar uw wensen. Zo kunt u samen een keus maken uit het uitgebreide aanbod, waarbij Continental en Semperit de belangrijkste huismerken zijn.

Tips voor het onderhouden van uw banden

 Volkswagen Bedrijfswagens | Bandenhotel  Volkswagen Bedrijfswagens | Bandenspanning

Sla uw banden op in het Bandenhotel

U heeft er geen omkijken naar. Uw zomerbanden kunnen tijdens de winter- en zomermaanden tegen een schappelijke vergoeding worden opgeslagen in het ‘bandenhotel’ van uw Volkswagen Bedrijfswagendealer. Wel zo makkelijk. Om ze in conditie te houden, is het goed de banden, voordat ze hun intrek nemen in het hotel, te reinigen. Gewoon met water en zeep.

 

Controleer regelmatig de bandenspanning

Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw Bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Controleer zelf om de vier weken uw bandenspanning. Vergeet uw reservewiel niet! Heeft u een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht u hoge snelheden? Controleer de spanning van uw autobanden dan nog eens extra.

 Volkswagen Bedrijfswagens | Profieldiepte  Volkswagen Bedrijfswagens | Banden vervangen

Juiste profieldiepte, betere grip

Ons advies: minimaal 4 mm.

Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet u dus uw banden wisselen of vervangen? Bij winterbanden is 4 mm geadviseerd. Indien het profiel van een winterband minder is dan 4 mm, worden de speciale winterse eigenschappen een stuk minder en gaat de band niet meer door als echte winterband. Hierdoor wordt de grip op nat wegdek minder en wordt de remweg langer.

 

Banden vervangen

Een verkeerde bandenspanning kan schade veroorzaken aan uw banden. De juiste bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw Bedrijfswagen en meestal ook aan de binnenkant van de tankklep. Deze waarde is afhankelijk van de belasting en de gebruiksomstandigheden. 

Bij een te lage bandenspanning gaat de band bewegen, waardoor hij kan beschadigen. Dit kan zelfs leiden tot een klapband. Daarnaast verbruikt uw bedrijfswagen meer brandstof bij een lage bandenspanning. Controleer de bandenspanning dus regelmatig! Verliest één van uw banden langzaam lucht? Een spijker, defect ventiel of beschadigde velg kan de oorzaak zijn. Raadpleeg uw Volkswagen Bedrijfswagendealer voor advies.

Volkswagen Bedrijfswagens | Beschadigingen band

Volkswagen Bedrijfswagens | Reserveband controleren

Beschadigingen constateren

Het is raadzaam uw banden regelmatig te controleren op beschadigingen. Want een beschadiging aan de buitenkant kan uw band ook inwendig beschadigen. Raadpleeg altijd uw Volkswagen Bedrijfswagendealer voor een vakkundige reparatie of eventuele vervanging.

Voorkómen van beschadigingen en vroegtijdige slijtage is natuurlijk altijd beter. Zorg er daarom voor dat u uw bedrijfswagen niet te zwaar belast. En vermijd extreme snelheden in bochten en remmen met geblokkeerde wielen.

Reserveband controleren

Vergeet niet uw reserveband regelmatig te controleren. Uw reserveband ligt dan wel ongebruikt in uw auto, soms kan er toch lucht ontsnappen. Controleer daarom ook regelmatig de spanning van de banden.

 

 

Bandencodes

Wat betekent de code 205/55 R 16 91V?

- 205 staat voor de bandbreedte in millimeters.
- 55 is de verhouding tussen hoogte en breedte in procenten. In dit geval dus 55% van 205 millimeter.
R staat voor radiaal en is de code voor de opbouw van de banden.
- 16 is de doorsnee van de velg in inches.
- 91 staat voor het draagvermogen van de band. Hier is dit 615 kilogram.
- V is de snelheidscodering en betekent hier dat de band geschikt is voor snelheden tot 270 km/uur.
Mogelijke codes zijn: T= tot 190km/uur, H tot 210km/uur, V tot 240 km/uur, W tot 270km/uur, ZR harder dan 240km/uur)
Bij extra versterkte banden kunt u verder de lettercode Rf aantreffen, wat staat voor ‘reinforced’.

Schoonmaken van de band

Net als uw bedrijfswagen moeten ook de banden regelmatig schoongemaakt worden. Dit is vooral belangrijk als u de banden opslaat, bijvoorbeeld wanneer uw zomerbanden tijdelijk plaatsmaken voor winterbanden.

U maakt de banden het beste schoon met water, zeep en spoelmiddel. Gebruik geen reinigingsmiddel met oplosmiddel of olie. Dit schaadt het rubber.