APK ŠKODA

Template_Banner_1920x640_Skoda_APK.png

Iedere auto moet verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Bij uw Auto Hoogenboom ŠKODA-dealer is de APK in veel gevallen gratis in combinatie met een jaarlijkse inspectie of grote beurt, waarbij we in het laatste geval óók uw recht op gratis Mobiliteitsservice verlengen. Zo kunt u weer veilig en zorgeloos op weg! Voor €25,- bent u al APK gekeurd. Geldig tot en met 31 december 2017

Algemene periodieke keuring.

Alles voor uw ŠKODA.

Wanneer moet u uw ŠKODA laten keuren? 
Wat gebeurt er met uw ŠKODA tijdens een APK? 

Zodra een ŠKODA drie of vier jaar oud is, moet deze de eerste Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Het exacte moment voor een AKP-keuring is afhankelijk van de leeftijd van uw auto én de brandstofsoort.

Heeft u een dieselmotor, dan is de eerste APK verplicht na 3 jaar, daarna elk jaar.

Heeft u een benzinemotor, dan is de eerste APK verplicht na 4 jaar, gevolgd door twee keer om de 2 jaar en daarna elk jaar. 

 

 

 

 Tijdens een APK kijkt een APK-keurmeester alle zaken na die ervoor zorgen dat u zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Hieronder een kleine opsomming van de punten waar tijdens de APK naar gekeken wordt:

De verkeersveiligheid:
- Remmen, verlichting, wielophanging, gordels, schokdempers, airbags, banden, ruitenwissers, stuurinrichting en carrosserie
Het milieu:
- De uitstoot van uitlaatgassen
De documentatie:
- Kilometerstand, voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en gebruikte brandstof

Veranderingen in de APK.

 

Sinds 1 januari 2008 zijn de APK-regels veranderd. Auto’s met benzine- en/of elektromotor en toegelaten na 1 januari 2005 hoeven minder vaak terug te komen voor een APK dan auto’s die op diesel of gas rijden.

Tip: APK en onderhoudsbeurt voordelig combineren

Laat de APK gelijk afnemen met een Grote beurt van de auto. Dat scheelt tijd én geld. Bij een Grote beurt is de APK namelijk gratis (exclusief afmeldkosten en milieumeting).