Auto Hoogenboom Winterbandenwissel

Winterbandenwissel | 5 redenen om niet op zomerbanden te blijven rijden.

Het begint in de herfst al aardig koud te worden en toch rijden we dan nog allemaal massaal op zomerbanden want die winter is nog lang niet in zicht toch? Ook zonder winterse neerslag komen winterbanden, als het kouder wordt, al snel van pas!

We gaan je aan het begin van deze blog gelijk geven wat we in de titel beloven namelijk 5 redenen om niet op zomerbanden te blijven rijden. En daarmee beantwoorden we hieronder ook direct de vraag: Waarom winterbanden gebruiken?

Waarom winterbanden gebruiken?

In het kort willen we allemaal dezelfde dingen van onze banden in de winter en dit zijn 5 redenen waarom alleen (goed onderhouden) winterbanden dit waar maken en waarom je dus niet op zomerbanden moet blijven rijden. We willen allemaal:

1. Een kortere remweg
Als we moeten remmen, want dit doen we natuurlijk liefst zo min mogelijk, willen we snel tot stilstand komen.

2. Meer grip op de weg
Wanneer we achter het stuur zitten willen we goed grip houden op de weg zodat we stabiel onze rit kunnen vervolgen.

3. Betere waterafvoer door de groeven
Nat wegdek door bijvoorbeeld winterse neerslag moet door de banden afgevoerd kunnen worden. Winterbanden hebben diepere groeven die dit een handje helpen.

4. Meer rijcomfort
Naast het hebben van aangepast rijgedrag naar de weers- en verkeerssituatie wil je voelen dat je in controle bent en niet zomaar begint te schuiven of uit de bocht kan vliegen.

5. Minder slijtage van de banden
Winterbanden zijn zachter van samenstelling en slijten minder snel dan zomerbanden in de winter.

SEAT winterbandenwissel Auto Hoogenboom

Zo, deze vraag is beantwoord maar ben je al op de hoogte van de volgende zaken? Wanneer moet je zomerbanden wisselen naar winterbanden? Wat zijn de kosten van een winterbandenwissel? Hoe sla je je winterbanden op? En hoe lang gaan ze mee? Hoe wissel je de banden en welke winterbanden heb jij nodig?

Banden Winterbandenwissel sneeuw

Wat kost de winterbandenwissel ?

Ben je overtuigd van het belang van de bandenwissel? Dan wil je natuurlijk ook graag weten wat de kosten van de winterbandenwissel zijn. We hebben bij Auto Hoogenboom en Audi Centrum Rotterdam, diverse opties voor het wisselen van je Volkswagen, Audi, SEAT of SKODA banden.

  • Complete set zonder banden opslag: € 39,-
  • Complete set met opslag in bandenhotel: € 89,-
  • 4 losse banden zonder opslag: € 89,-
  • 4 losse banden met opslag in bandenhotel: € 139,-
Maak direct online een afspraak
Plan een winterbandenwissel