Auto Wassen Drogen Handdoek Tips

Was jij je auto wel op de juiste manier?

De bomen staan in bloei, vogels fladderen rond, insecten komen tevoorschijn en er is minder regen. Dit zijn allemaal aspecten die ervoor zorgen dat jouw auto in de lente en zomer vaak wat meer wasbeurten nodig heeft. Je kunt 'm natuurlijk door de wasstraat halen, maar je kan het ook eens zelf doen! En dat is helemaal zo vervelend nog niet in deze zomerse temperaturen. Wij geven tips voor diegene die het écht goed willen doen.

Spoelen Auto Wassen Tips

Auto wassen in stappen

Een echte pro gebruikt twee emmers, een washandschoen, autoshampoo en een handdoek. Zorg dat de auto niet in de volle zon geparkeerd staat en ga aan de slag:

  1. Spoel de auto af met water en schuim. Gebruik een hogedrukspuit om van beneden naar boven het schuim weg te spoelen.
  2. Vul twee emmers met water. Voeg aan één emmer pH-neutrale autoshampoo toe.
  3. Maak je washandschoen nat in de wateremmer, stop hem dan in de shampoo-emmer en was de auto met lange vegen.
  4. Spoel de handschoen na een tijdje uit in de emmer met water. Doop hem vervolgens in de emmer met shampoo en ga zo door.
  5. Was de auto van boven naar beneden. De echte pietje-precies kan drie washandschoenen gebruiken: één voor de bovenste helft, één voor de onderste helft en één voor de wielen.
  6. Gebruik een tuinslang om de auto af te spoelen. Dit werkt beter dan met de hogedrukreiniger.
  7. Droog de auto met een föhn of een handdoek. Sleep de handdoek losjes over de carrosserie, niet drukken.
  8. Reinig de velgen met een middel dat Iron-X heet. Het verwijdert de metaaldeeltjes in remstof.
  9. Als je de smaak te pakken hebt, breng je wax aan met de hand.

Vind de beste onderhoudsproducten voor jouw SEAT, SKODA, Volkswagen of Audi in de webshop. Je kunt deze gemakkelijk online bestellen en afhalen in een van onze showrooms.

Velgen Wassen Auto Tips

Geen sponzen

Het eerste wat je er meestal bij pakt is een spons, maar dat blijkt dus helemaal niet zo goed te zijn. Sponzen kunnen de lak van de auto beschadigen. Vermijd ook de gedeukte fles met oude autoshampoo die nog in je garage staat, want daarin zit niet wat moderne autolak nodig heeft. Moderne poetsmiddelen zijn pH-neutraal en de allernieuwste shampoos bevatten componenten die ervoor zorgen dat de shampoo over het verfoppervlak glijdt zonder het te beschadigen.

Auto Wassen Drogen Handdoek Tips

Eerst spoelen

Een andere veelgemaakte fout is om de auto te wassen zonder eerst af te spoelen. Met spoelen haal je het grove vuil van de auto af en kan het kleine vuil vast losweken. Dit kan het beste met een tuinslang.

Verwijder vogelpoep en andere vervuiling zo snel mogelijk! Het gaat er dan makkelijker af en laat geen vlekken achter.

Auto Wassen Tips

Twee emmers en een washandschoen

Gebruik de twee-emmer methode. Vul 1 emmer met water en 1 emmer met water en autoshampoo. Werk dan per deel en ga van boven naar beneden (bijv. ruit, motorklep, bumper). Spoel je handschoen om de 10 a 15 sec uit in de emmer met alleen water, vervolgens maak je 'm weer klaar om te wassen in de emmer met autoshampoo. Deze techniek voorkomt dat je het vuil dat van je auto af komt, weer op je auto smeert. En gebruik voor de velgen een een aparte handschoen of borstel.

Heeft het wassen van jouw auto geen zin meer omdat hij aan vervanging toe is?
Neem een kijkje bij onze voorraad