800 Autonomelaadrobots3

Een blik in de toekomst: Elke parkeerplaats een laadstation

Nooit meer opzoek naar een parkeerplek met laadpaal? Volkswagen komt met robots die opzoek gaan naar jou! De laadrobots komen geheel zelfstandig naar jouw geparkeerde auto om hem ter plekke op te laden.

Nooit meer zoeken naar een laadpunt in parkeergarages

Dankzij de innovatieve laadrobots van Volkswagen ben je niet meer afhankelijk van een beperkte selectie aan parkeerplekken waar jij jouw elektrische auto wilt opladen. De robot brengt zelfstandig een powerbank naar jouw auto toe wanneer hij van jou een seintje krijgt via een app of V2X-communicatie.

App Laadrobot

Nadat de robot de powerbank heeft gekoppeld aan jouw auto, rijdt hij door naar de volgende om hetzelfde te doen. Wanneer de powerbank klaar is met laden, regelt de robot de ontkoppeling en brengt hij de powerbank terug naar het station.

Laadrobot Auto

De laadrobots zijn voorzien van vele high-tech snufjes, zoals camera’s, laserscanners en ultrasone sensoren. Dit zorgt ervoor dat de robot geheel zelfstandig de powerbank kan koppelen aan de auto en autonoom door de parkeergarage kan verplaatsen zonder iemand omver te rijden.

Laadrobot Rijden
Laadrobot Opgeladen
Voorproefje

De grensverleggende laadrobots zijn een voorproefje van de toekomstige laadoplossingen waar Volkswagen momenteel aan werkt. Het zal dus nog even duren voordat we deze robots jouw auto komen opladen. Wij kijken er nu al naar uit!