Auto Hoogenboom Erkend Duurzaam

Erkend Duurzaam

Auto Hoogenboom is trots de komende twee jaar Erkend Duurzaam Plus geaccrediteerd te zijn. Het label Erkend Duurzaam Plus houdt in dat Auto Hoogenboom milieu- en kostenbewust werkt. We streven er actief naar Maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO), waar mogelijk kostenbesparingen te doen, het milieu te sparen en uit te dragen hoe belangrijk het is om de ‘voetstap’ die je achterlaat op de wereld, zo veel mogelijk te beperken.

Het certificaat en keurmerk ‘Erkend Duurzaam’ welke Auto Hoogenboom al enkele jaren mag voeren is ontwikkeld door BOVAG, voor bedrijven die duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aantoonbaar en structureel in hun bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. Duurzaam ondernemen gaat verder dan het naleven van milieuregels. We passen duurzaam ondernemen dagelijks toe. We worden hier door middel van scans van Erkend Duurzaam op getoetst. Onder andere op energiebesparing en het scheiden van afval, maar ook op aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van personeel, de maatschappelijke betrokkenheid in de omgeving en het aanbieden van energiezuinige auto’s.

We reduceren ons energie verbruik door de inzet van: Energiezuinige verlichting, Lage temperatuurinstelling van de vloerverwarming, Met luchtsluizen bij de showroomentree voorkomen we tocht en warmteverlies. Goede isolatie staat van het pand wat weer bijdraagt aan: een laag gasverbruik.

We reduceren ons energie verbruik door de inzet van: Energiezuinige verlichting, Lage temperatuurinstelling van de vloerverwarming, Met luchtsluizen bij de showroomentree voorkomen we tocht en warmteverlies. Goede isolatie staat van het pand wat weer bijdraagt aan: een laag gasverbruik.

Door gebruik te maken van aanwezigheidssensoren in ruimtes die niet permanent gebruikt worden en TL-verlichting, besparen we op de energie- en vervangingskosten. We laten auto's bij externe wasstraten wassen wat water en energie bespaart. Onze toiletten zijn allemaal voorzien van waterbesparende knoppen en automatische kranen beperken het waterverbruik. Daarnaast wordt de afzuiging op basis van behoefte aan en uitgeschakeld, zodat deze niet onnodig aan blijft staan.

Auto Hoogenboom zet zich in voor het welzijn van mensen binnen en buiten de onderneming, daarbij valt te denken aan medezeggenschap en gedragscodes, goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven voor het personeel.

Als onderdeel van Pon vinden wij het bij Auto Hoogenboom belangrijk dat je met veel plezier en in goede gezondheid kan werken. Dit is niet alleen in ons belang en in het belang van de bedrijfscontinuïteit; ook werknemers varen er wel bij. Gezondheid wordt steeds kostbaarder en de mate waarin je goed je werk kunt doen, is hiervan afhankelijk. Pon Fit staat voor gezondheid en vitaliteit binnen Pon. Belangrijke thema’s hierin zijn: Sporten en bewegen; De kern van een gezonde levensstijl is dat je voldoende sport en beweegt. Health check; Wil je gezond aan het werk zijn, dan is het belangrijk om zo nu en dan inzicht te krijgen in je inzetbaarheid. Hiervoor bieden we je eens per drie jaar een Health Check en een Werkplek Check aan. Zorgverzekering; Wanneer je intensief aandacht besteedt aan je gezondheid, dan mag je ook verwachten dat je de beste support krijgt als je bijvoorbeeld zorg nodig hebt. Onze collectieve zorgverzekeraar ONVZ begrijpt dit heel goed en zij doen dan ook geen concessies op kwaliteit. Arbo; In goede gezondheid en met veel plezier je werk doen, kan op enig moment onder druk staan. Onze bedrijfsartsen zijn erop gericht om je optimaal te ondersteunen in je werk gerelateerde gezondheid.

Toekomst

Het behalen van het Erkend Duurzaam certificaat is geen eindstation. Wij streven ernaar duurzaamheid en onze maatschappelijke betrokkenheid nog beter in onze bedrijfsvoering te verwerken. Door middel van een 'Duurzaamheidsscan' bewijzen wij elk jaar opnieuw dat Auto Hoogenboom aan de eisen voldoet. Op deze manier dragen wij bij aan een duurzamere samenleving

Wagenparkscan

Met een snelle maatwerkanalyse laten we u zien welke voordelen u kunt behalen met de inzet van de merken van Pon. Zo kunnen we u helpen besparen en oplossingen bieden voor het behalen van uw CO2-reductiedoelstellingen. De verschillende oplossingen worden door Pon aangeboden in een groot aantal modellen. Als basis dienen de extra milieuvriendelijke BlueMotion (Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens), Ecomotive (Seat), Greenline (Škoda ) en E- (Audi) uitvoeringen. Roetfilter, compacte turbo’s en de hoogste graad van efficiency zijn binnen deze labels standaard. Wilt u weten hoe u de CO2-uitstoot van uw wagenpark terug kunt dringen en tegelijkertijd kunt besparen op uw total cost of ownership? Neem dan contact op met uw accountmanager of dealer voor een analyse van uw wagenpark.

Meer informatie?
Neem contact met ons op