Elektrisch Rijden Goedkoop Rotterdam Volkswagen Seat Skoda Audi Auto Hoogenboom

Elektrische auto rijden kost nu evenveel als auto op benzine

Een elektrische auto is nagenoeg even goedkoop als een vergelijkbare brandstofauto. Dat blijkt uit de Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB, Daarnaast laten de resultaten zien dat steeds meer Nederlanders de overstap maken op elektrisch rijden.

  • Elektrisch rijden nagenoeg even goedkoop als brandstofauto
  • Vrijstelling van wegenbelasting tot 2025
  • Krijg in 2021 weer aanschafsubsidie op elektrische auto's
  • Minder onderhoudskosten
  • Minder verbruikskosten

De aanschafprijs van een elektrische auto is wat hoger dan die van een brandstofauto, maar daar staat tegenover dat de gebruikskosten aanzienlijk lager liggen. Er zijn minder onderdelen die onderhoud vergen, je bent in ieder geval tot 2025 vrijgesteld van wegenbelasting en laden is aanzienlijk goedkoper dan tanken. Gekeken naar de de totale autokosten, zoals afschrijving, onderhoud en verbruikskosten, is een elektrisch auto nagenoeg even goedkoop als een brandstofauto. De ANWB komt tot een bedrag van 57 eurocent per kilometer voor een elektrisch model tegenover 56,4 cent voor een brandstofauto. De aanschafsubsidie is hierin nog niet meegenomen, rekenen we de €4000 (nieuw) of €2000 (occasions) euro subsidie mee, dan kan een elektrische auto zelfs goedkoper zijn.

Overweeg jij een overstap?
Bekijk ons aanbod aan elektrische auto's
Goedkoop Elektrisch Rijden Rotterdam Auto Hoogenboom Volkswagen Audi Seat Skoda

Steeds populairder

Het aantal Nederlanders dat overweegt binnen vijf jaar een elektrische auto aan te schaffen steeg in een jaar tijd van 20 naar 26 procent. Volgens ANWB komt dit vooral door het grotere aanbod aan elektrische auto's tot €50.000, een sterke toename in de gemiddelde actieradius, vergelijkbare gebruikskosten met een benzineauto en het fors uitgebreide (snel)laadnetwerk

Meer weten over elektrisch rijden?
Lees hier meer informatie

Interesse in elektrisch rijden?

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij verwerken je gegevens zorgvuldig voor het doel van deze aanvraag. In onze Privacy Policy kun je lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je daarbij hebt.