Elektrisch Rijden Bij Auto Hoogenboom Header

Elektrisch rijden bij Auto Hoogenboom

Elektrisch rijden doet u bij Auto Hoogenboom. Op deze pagina nemen wij u mee in de wereld van elektrisch rijden.

De voordelen van elektrisch rijden ten opzichte van brandstof auto's:

 • Geen aanschafbelasting (BPM)
 • Geen wegenbelasting (MRB)
 • Onderhoud veel goedkoper
 • Oplaadkosten liggen ver onder de brandstofprijs
 • De bijtelling op volledig elektrische auto's ligt aanzienlijk lager
 • Ondernemers profiteren van extra aftrekpost (MIA)
 • Volledig elektrische auto's stoten geen CO2, roet of stikstof uit
 • Produceren van elektrische auto's gebeurt met 70% lagere uitstoot
 • Elektrische auto's worden milieuvriendelijk gerecycled

Zakelijk elektrisch rijden

Zeker voor de zakelijke rijder is het rijden in een elektrische auto extra voordelig door de lage bijtelling die van toepassing is op volledig elektrische auto's. Voor 2021 geldt een bijtelling van 12 procent over de eerste 40.000 euro van de cataloguswaarde.

In onze voorraad hebben wij nog een aantal auto's die onder het tarief van 2020 vallen. Op die auto's is de bijtelling zelfs maar 8 procent met een hogere drempelwaarde van 45.000 euro. Dat kan u over de gehele looptijd tot wel 5600,- aan bijtelling besparen ten opzichte van een 12% auto!

Vraag & Antwoord over Elektrisch rijden

Elektrische auto’s rijden op elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel. Dit type auto’s maakt rijden een stuk schoner omdat zij geen CO2 en stikstof uitstoot. Dit heeft grote voordelen voor het milieu.

Er bestaan drie soorten laadpunten, namelijk: bij u thuis, openbaar en langs de snelweg. Hoe snel uw auto opgeladen is, hangt af van de laadpaal en van uw auto.

Nederland heeft ondertussen al ruim 60.000 openbare laadpalen waar u uw elektrische auto kan opladen. Er wordt fors geïnvesteerd in het aantal laadpunten. Op www.oplaadpalen.nl vindt u alle laadpalen in Nederland en de rest van de wereld.

Het opladen van elektrische auto's gaat steeds sneller. Het aantal snellaadpunten neemt gestaag toe. Met deze palen laadt u een elektrische auto in 20 minuten al voor 80% op.

Als u de ruimte heeft om thuis een laadpunt te plaatsen, rijdt u met al onze modellen elke ochtend weg met een volle accu.

Nu u de overstap heeft gemaakt naar elektrisch rijden, is het wel zo handig dat u thuis uw elektrische auto kunt opladen. Er zijn verschillende soorten laadpalen voor thuis. De installatiekosten hiervan liggen rond de €900,-, maar dit is volledig afhankelijk van uw specifieke woonsituatie. U kunt de laadpaal ook leasen tegen een kleine vergoeding per maand.

Of u nu thuis of bij een openbaar laadpunt gaat laden, u identificeert zich altijd met uw persoonlijke laadpas. Er zijn verschillende soorten laadpassen die volledig aansluiten bij uw wensen. Volkswagen biedt een laadabonnement aan waarmee u altijd en overal kunt laden tegen een vast bedrag per maand. Bent u geïnteresseerd in dit handige laadabonnement? Neem contact met ons op.

Uw actieradius hangt af van de accu, rijstijl en de belasting van de auto. In het buitenland zijn er op dit moment nog minder laadpalen. Als u vakantieplannen hebt, is het belangrijk om van tevoren te kijken waar laadpalen staan.

Het traditionele onderhoud waarbij ook de motorolie vervangen wordt, is niet meer nodig. Het onderhoud bestaat alleen nog uit een inspectieservice, vervangen van een interieurfilter en het vervangen van remvloeistof. Hierdoor is het onderhoud een stuk goedkoper. Slijtagedelen zoals, remmen, lampen en banden regelmatig gecontroleerd en eventueel vervangen worden. Veel elektrische auto's hebben tevens jaren onderhoud gratis.

De hoeveelheid kilometers die een elektrische auto op een volle accu kan rijden, wordt beïnvloed door meerdere factoren:

 • De configuratie van de auto
 • Het rijgedrag van de bestuurder
 • Omgevingsfactoren, zoals situaties in het verkeer
 • Klimaatomstandigheden, zoals het weer en de buitentemperatuur

U bent geïnteresseerd in elektrisch rijden maar u weet niet precies waar u op moet letten. Bijvoorbeeld, hoe groot moet de actieradius van uw elektrische auto zijn?

De actieradius is de afstand die de auto aflegt op een volle accu, een volle brandstoftank of een combinatie daarvan. Dit getal zegt dus eigenlijk hoever u met uw auto komt zonder tussentijds te laden en/of te tanken.

Welke actieradius u nodig heeft, is onder meer afhankelijk van hoeveel kilometer u jaarlijks rijdt en ook welke afstanden u dagelijks aflegt.

Hoe meer u rijdt, hoe hoger de actieradius moet zijn. Houd er verder rekening mee dat als u volledig of deels op een accu rijdt de actieradius bij hogere temperaturen hoger is dan bij lagere temperaturen. In de tabel leest u wanneer u welke actieradius nodig hebt.

Staat uw vraag over elektrisch rijden er niet bij?
Stel uw vraag hier of open de chat
Meer weten over de manieren van laden, hoe lang dit duurt en de kosten?
Klik hier voor meer informatie