Elektrisch Rijden Bij Auto Hoogenboom Header

Elektrisch rijden bij Auto Hoogenboom

Elektrisch rijden doe je bij Auto Hoogenboom. Een elektrische auto rijdt niet op brandstof, maar op een batterij. In plaats van benzine of diesel te tanken, laad je een elektrische auto dan ook op bij één van de vele oplaadpalen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van elektrisch rijden en dan specifiek voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens.

We beginnen met een aantal voordelen van elektrische auto's:

 • Actieradius van elektrische auto's wordt snel groter
 • Totale autokosten van een elektrische auto zijn een stuk goedkoper dan een brandstof auto
 • Volledig elektrische auto's stoten geen CO2, roet of stikstof uit
 • Produceren van elektrische auto's gebeurt met 70% lagere uitstoot
 • Elektrische auto's worden milieuvriendelijk gerecycled
 • Oplaadkosten liggen een stuk lager dan de brandstofprijs
 • Ondernemers profiteren van extra aftrekpost (MIA)
 • Onderhoud een stuk goedkoper omdat traditioneel onderhoud niet meer nodig is
 • Profteer in 2020 van een bijtelling van 8% op volledig elektrische auto's

Wil jij meer weten over elektrisch rijden?

Kies het merk dat je wil verkennen; Volkswagen, Audi, SKODA, SEAT of VW Bedrijfswagens

Wist je dat je tot € 4.000 subsidie kunt krijgen op je nieuwe elektrische auto?

De subsidiepot voor dit jaar is vergeven. Aanvragen ingediend na 29 oktober 2020 worden afgewezen en niet doorgeschoven naar volgend jaar. In januari 2021 is een deel van het nieuwe budget beschikbaar. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst in 2021 zijn gesloten. Meer informatie over de stand van zaken rondom de SEPP? Klik dan hier.

Laden Elektrische Auto Informatie Rotterdam

Het laden van elektrische auto's

Het opladen van je elektrische auto is erg gemakkelijk. Je kunt dit op vier manieren doen: via een wallbox (thuis), aan een openbare lader, snellader of via een regulier stopcontact. Met een snellader ben je (afhankelijk van de accucapaciteit) in 20 to 40 minuten tot 80% opgeladen! Zo lang duurt dat dus helemaal niet. Tijdens het bestellen van je elektrische auto kun je direct alles regelen rondom laden. Wij kunnen een laadpas en/of wallbox voor je aanvragen bij onze mobiliteitspartner Shuttel.

"Je kan bijna nergens laden, je komt zo stil te staan." is een veelgehoord argument. Echter is het tegendeel waar. Met meer dan 40.000 (semi-)publieke laadpunten in Nederland kun je wel degelijk overal terecht. Op www.oplaadpalen.nl vind je alle laadpalen in Nederland én de rest van de wereld.

Meer weten over de manieren van laden, hoe lang dit duurt en de kosten?
Klik hier voor meer informatie
Audi E Tron Sportback Elektrisch Rotterdam Auto Hoogenboom

Zakelijk elektrisch rijden

Sommige ondernemingen hanteren al langer CO2-doelstellingen maar e-mobility is bij anderen wellicht nog een stip aan de horizon. Wat zeker is; bij de werknemer wordt de vraag naar elektrische auto’s steeds groter. Er komen steeds meer aantrekkelijke elektrisch aangedreven modellen op de markt, de actieradius stijgt en het aantal openbare laadpalen in Nederland groeit snel.

 • Aantrekkelijke bijtelling van 8% in 2020
 • Geen motorrijtuigenbelasting
 • Vrijstelling van BPM
 • Profiteer van de milieu-investeringsaftrek
 • Minder kosten aan onderhoud
Meer weten over de voordelen van elektrisch rijden voor jouw organisatie?
Klik hier voor meer informatie

Vraag & Antwoord over Elektrisch rijden

Elektrische auto’s rijden op elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel. Dit type auto’s maakt rijden een stuk schoner omdat zij geen CO2 en stikstof uitstoot. Dit heeft grote voordelen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Als eigenaar van een elektrische auto kunt u namelijk gebruik maken van meerdere fiscale voordelen.

 • Geen aanschafbelasting (BPM)
 • Geen wegenbelasting (MRB)
 • Lage bijtelling van 8% tot € 45.000
 • Verlaagd belastingtarief laadpalen
 • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
 • Investeringskosten afschrijven (Vamil)
 • € 4.000 subsidie (weer beschikbaar in 2021)

Nederland heeft 40.000 openbare laadpalen waar jij jouw elektrische auto kan opladen. Er wordt fors geïnvesteerd in het aantal laadpunten. In 2030 zijn er zo’n 1,8 miljoen openbare laadpunten en 1500 snel laders. Met deze snel laders is de accu van je elektrische auto binnen 45 minuten weer op 80%. Op www.oplaadpalen.nl vind je alle laadpalen in Nederland en de rest van de wereld.

Er bestaan drie soorten laadpunten, namelijk: bij jou thuis, openbaar en langs de snelweg. Hoe snel je auto opgeladen is, hangt af van de laadpaal en van je auto. Bijvoorbeeld: een e-Golf uit 2018 laad je thuis in ongeveer 5,5 uur vol. Aan de snel lader is je auto binnen 45 minuten van leeg naar 80% vol. Op www.oplaadpalen.nl vind je alle laadpalen in Nederland en de rest van de wereld.

Er bestaan drie soorten laadpunten, namelijk: bij jou thuis, openbaar en langs de snelweg. Hoe snel je auto opgeladen is, hangt af van de laadpaal en van je auto. Bijvoorbeeld: een e-Golf uit 2018 laad je thuis in ongeveer 5,5 uur vol. Aan de snel lader is je auto binnen 45 minuten van leeg naar 80% vol.

Nu je de overstap hebt gemaakt naar elektrisch rijden, is het wel zo handig dat je thuis je elektrische auto kunt opladen. Er zijn verschillende soorten laadpalen voor thuis. De installatiekosten hiervan liggen rond de €900,-. Je kunt de laadpaal ook leasen tegen een kleine vergoeding per maand.

Of je nu thuis of bij een openbaar laadpunt gaat laden, je identificeert je altijd met jouw persoonlijke laadpas. Er zijn verschillende soorten laadpassen die bij volledig aansluiten bij jouw wensen. Volkswagen biedt een laadabonnement aan waarmee je altijd en overal kunt laden tegen een vast bedrag per maand. Ben je geïnteresseerd in dit handige laadabonnement? Neem contact met ons op.

Je actieradius hangt af van je accu, rijstijl en de belasting van je auto. In het buitenland zijn er op dit moment nog minder laadpalen. Als je vakantieplannen hebt, is het belangrijk om van tevoren goed te kijken waar laadpalen staan. De actieradius van nieuwe elektrische auto’s wordt snel groter. Vanaf 2019 introduceert Volkswagen nieuwe elektrische auto’s waarmee je 400 tot 600 kilometer mee kan rijden.

Het traditionele onderhoud waarbij ook de motorolie vervangen wordt, is niet meer nodig. Het onderhoud bestaat alleen nog uit een inspectieservice, vervangen van een interieurfilter en het vervangen van remvloeistof. Hierdoor is het onderhoud een stuk goedkoper. Slijtagedelen zoals, remmen, lampen en banden regelmatig gecontroleerd en eventueel vervangen worden. Veel elektrische auto's hebben tevens jaren onderhoud gratis. Zoals de Citigo e-iV met 6 jaar gratis onderhoud!

De hoeveelheid kilometers die een elektrische auto op een volle tank kan rijden, wordt beïnvloed door meerdere factoren:

 • De configuratie van de auto
 • Het rijgedrag van de bestuurder
 • Omgevingsfactoren, zoals situaties in het verkeer
 • Klimaatomstandigheden, zoals het weer en de buitentemperatuur

Je bent geïnteresseerd in elektrisch rijden maar je weet niet precies waar je op moet letten. Bijvoorbeeld, hoe groot moet de actieradius van jouw elektrische auto zijn?

De actieradius is de afstand die je auto aflegt op een volle accu, een volle brandstoftank of een combinatie daarvan. Dit getal zegt dus eigenlijk hoever je met je auto komt zonder tussentijds te laden en/of te tanken.

Welke actieradius je nodig hebt, is onder meer afhankelijk van hoeveel kilometer je jaarlijks rijdt en ook welke afstanden je dagelijks aflegt.

Hoe meer je rijdt, hoe hoger de actieradius moet zijn. Houd er verder rekening mee dat als je volledig of deels op een accu rijdt de actieradius bij hogere temperaturen hoger is dan bij lagere temperaturen. In de tabel lees je wanneer je welke actieradius nodig hebt.

Bekijk meer veelgestelde vragen
Meer over elektrisch rijden
Volkswagen Id 3 Auto Hoogenboom Rotterdam Elektrisch
Staat je vraag over elektrisch rijden er niet bij?
Stel je vraag hier of open de chat