1400X438 Audi Ai Me

Een blik in de toekomst: De zelfrijdende Audi AI:ME

Heb jij er wel eens aan gedacht dat autorijden in de toekomst er heel anders uit zal zien? Misschien hebben auto's geen stuur en gaspedaal meer. Audi geeft een kijkje in het studiemodel voor een autonoom rijdende auto.

De Audi AI:ME is geschikt voor het op een na hoogste niveau van autonoom rijden: level 4. De auto kan dus geheel zelfstandig door specifieke gebieden rijden. Wanneer je zo’n gebied uitrijdt, zal de bestuurder het stuur moeten overnemen. Dat is de reden dat de AI:ME nog wel beschikt over een stuur en pedalen.

Audi Zelfrijdende Auto 4
Comfortabel onderweg

De AI:ME is net een tweede woonruimte, vol comfort. Je kunt jouw tijd onderweg anders indelen. Begin alvast met werken op je laptop of kijk een sfilm die je optimaal kan beleven met de VR-bril. Noise Compensation filtert al het geluid van buitenaf weg, zodat jij optimaal kan genieten. Het communicatiesysteem is uitgerust met een 3D OLED-scherm die te bedienen is via eyetracking, stemcommando’s en touchpads.

Audi Zelfrijdende Auto
Aangepast naar jou

De slimme AI:ME heeft zelfs het vermogen om jouw stressniveau te meten. Dankzij verschillende algoritmes leert de auto jou persoonlijk kennen. Op basis hiervan worden bepaalde settings aangepast en/of specifieke diensten aangeboden.

Audi Zelfrijdende Auto 2
Doelgericht

De Audi AI:ME is vooral voor de stedelijke omgeving. De mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van de inzetbaarheid is belangrijker dan de reikwijdte en de topsnelheid. De technische opzet is dus relatief simpel, een 65 kWh-batterij en een achterin geplaatste 125 kW/170 pk sterke elektromotor.

Audi Zelfrijdende Auto 3
De toekomst nadert...

De zelfrijdende auto komt steeds dichterbij… Wij zijn benieuwd naar alle ontwikkelingen op dit gebied. Zie jij jezelf al wegrijden in een Audi AI:ME?