Etron214 1

Update: De Audi e-Tron. 100% elektrisch.

De onthulling van de Audi e-Tron SUV zal op 17 september in San Francisco gaan plaatsvinden. De volledig elektrische SUV van het merk is één van de elektrische modellen waar al lange tijd het meest van verwacht wordt. Op deze dag zal de auto, die al wel te zien is geweest, daadwerkelijk klaar zijn.

Onthulling 17 september

17 september is ook de dag waarop de Audi e-Tron SUV door liefhebbers in de VS daadwerkelijk te bestellen zal zijn. Daarvoor zal een aanbetaling van 1.000 dollar gedaan moeten worden. Vervolgens zal te monitoren zijn hoe de vorderingen verlopen via de website van de fabrikant. In Europa werd de aanpak in verschillende landen op een gelijke manier gedaan. Zo waren in Noorwegen al snel na de bekendmaking 5.000 bestellingen gedaan.

  • Acceleratie van 0 naar 100 km/h in < 6 seconden
  • Elektrische actieradius 400+ km*
  • Vermogen max 360 pk
  • 2 elektromotoren
  • Koppel 561 Nm
  • Max snelheid 200 km/h

Bekijk de Audi E-tron testdrive op Pikes Peak

Vanaf eind 2018 staat de Audi e-tron – die CO2-neutraal geproduceerd gaat worden in Audi’s fabriek in Brussel – bij de Nederlandse dealers. Begin 2019 wordt hij in Nederland leverbaar.

1920X1080 170912 Audi Etron Conceptcars Front Outside

Techniek van morgen

Drie elektromotoren, één bij de voorwielen en twee bij de achteras, zorgen voor ruim voldoende power en vlotte prestaties. Het systeemvermogen bedraagt 320 kW en tijdens de boostfase zelfs even 370 kW. Het koppel bedraagt 800 Nm. Daarmee sprint de Audi e-tron quattro concept in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/h en daarna snel door tot de elektronisch begrensde topsnelheid van 210 km/h.

E Tron

e-tron verlichting

De belangrijkste verlichtingsfuncties van de Audi e-tron quattro concept functioneren allemaal met matrix-lasertechnologie. Deze nieuwste vorm van autoverlichting werkt met losse pixels, waardoor de lichtbundel van de matrix-laserkoplampen zeer nauwkeurig te vormen is. Onder de koplampen zitten vijf beeldbepalende verlichtingselementen waarin LEDs zijn gecombineerd met zeer platte OLEDs (organic light emitting diodes).

Etron114

Deze OLEDs stralen een homogeen licht uit, ze zijn dimbaar en je kunt er allerlei animaties mee vertonen. De toepassing van matrix-laser-OLED-technologie in de koplampen van de Audi e-tron quattro concept is een wereldprimeur. Een hoogstandje op het gebied van ‘voorsprong door techniek’ met autoverlichting.

E Tron Front

Voor een volledig elektrische auto is een gunstige aerodynamica een pluspunt. Audi belooft voor de Audi e-tron quattro concept een actieradius van meer dan 500 kilometer*. Die afstand is mede mogelijk door het nieuwe design dat nadrukkelijk volgens aerodynamische basiswetten getekend is.

Etron121

De sportieve SUV heeft een gunstige cw-waarde van 0,25, waarmee hij stil en efficiënt de lucht doorklieft. Met zijn lengte van 4,88 meter, breedte van 1,93 meter en wielbasis van 2,91 meter valt de Audi e-tron quattro concept in het Audi gamma tussen de Q5 en de Q7. Wel is hij met een hoogte van 1,54 meter beduidend lager dan deze productiemodellen. Lage raampartijen en een snel dalende daklijn verlenen de conceptcar meer dan een vleugje coupékarakter.

Op de hoogte blijven van de Audi e-tron?
Stuur ons vrijblijvend een e-mail.

*Maximale actieradius Audi e-tron quattro concept berekend volgens WLTP-cyclus. Werkelijke actieradius is afhankelijk van verschillende factoren, zoals weers- en wegomstandigheden, rijstijl en gebruik van airconditioning.