Wintercheck-Skoda Kodiaq Sneeuw Auto Hoogenboom

Doe de Wintercheck | Blijf winters ongemak met je auto een stap voor.

Veilig en comfortabel de winter door. Dat wil toch iedereen. En dat doe je door goed voorbereid op weg te gaan met een auto in topconditie.

Alles wat je moet weten over de wintercheck

Wij leggen je uit wat een wintercheck is, hoe de wintercheck wordt uitgevoerd, voor wie de check is bedoeld, wanneer je de wintercheck moet doen, wat de wintercheck kost maar vooral wat het jou oplevert!

Herkenbaar?

 • Je stapt de deur uit om naar je werk te gaan en je auto start niet door een defecte accu...Vreselijk! Accu’s slijten door de jaren heen en hebben doorgaans een levensduur van 3 t/m 7 jaar. De temperatuur heeft hier een grote invloed op. Bij koud weer presteert de accu slechter en gaat dus minder lang mee.
 • In de wintermaanden rij je gewoon rond op zomerbanden want in Nederland hebben we toch geen echte winters meer? Hierdoor heb je bij gladde wegen minder grip waardoor de kans op ongelukken vergroot wordt.
 • Heb je het profiel van je banden al tijden niet gecontroleerd? Weinig profiel kan ook tot gevaarlijke situatie leiden zoals schuif partijen of een klapband. En stilstaan in de kou, daar sta jij niet op te wachten.
 • Ben jij goed zichtbaar op de weg? Als je in de auto zit kan je niet zien of en hoe je lampen werken. Naast dat je een boete van €140 euro riskeert vorm je bij verminderde zichtbaarheid een gevaar op de weg.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van dingen die je zomaar kunnen overkomen. Om maar te zwijgen van gescheurde rubbers door uitdroging en versleten ruitenwissers.

Met onze wintercheck kan je bovenstaande voorbeelden voorkomen en ben je verzekerd van een compleet gecontroleerde auto. Hiermee ben je goed voorbereid op winterse omstandigheden en blijf je winterse ongemakken een stap voor!

Audi Wintercheck

Wat is een wintercheck?

Wat is nou precies een wintercheck? De wintercheck is een check voor je auto op een aantal essentiële punten, die speciaal voor de winter extra van belang zijn om goed op orde te hebben.

Afhankelijk van het merk auto wat je rijdt, een Volkswagen, Audi, Seat of SKODA, ziet de wintercheck er net wat anders uit maar hoe dan ook wij zorgen dat je voorbereid de weg op gaat. Plan een wintercheck

Lees verder voor jouw merk.

Tijdens een wintercheck wordt je Volkswagen op 12 essentiële punten gecheckt en waar nodig, worden de vloeistoffen bijgevuld. Zolang de voorraad strekt, ontvang je ook nog eens een winterse accessoire cadeau.

De Volkswagen wintercheck bestaat uit de volgende 12 punten:
Accu, uitlaatsysteem, motorolie, airconditioning, koelsysteem, verwarming, ruitenwissers, voorruit, verlichting, banden, remschijven en deuren.

Maak een afspraak

Bereid je voor op een veilige winter met als ideale voorbereiding: de Audi Wintercheck. Tijdens de wintercheck wordt uw Audi op 39 essentiële onderdelen gecontroleerd.

Hieronder vallen bijvoorbeeld de banden, remmen, accu, verwarming en ruitenwissers. Alles wordt grondig nagekeken. Ook worden de carrosserie, het onderstel en de verlichting gecontroleerd. Niks wordt hiermee aan het toeval overgelaten. Als extraatje worden, wanneer nodig, de vloeistoffen zoals ruitensproeiervloeistof, olie en koelvloeistof bijgevuld. Helemaal gratis natuurlijk!

Na afloop van de wintercheck heb je weer inzicht in de technische staat van jouw Audi en in mogelijk te verwachten onderhoud of reparaties. Zo ga je veilig de winter door.

Maak een afspraak

Is de winter jouw favoriete seizoen? Lekker wandelen in de frisse buitenlucht of sportief op de ski’s staan? Wees voorbereid op elke situatie, waar je SEAT je ook heen brengt.

Tijdens de SEAT wintercheck wordt jouw SEAT gecontroleerd op maar liefst 30 punten en als bonus worden de benodigde vloeistoffen gratis bijgevuld. Als extraatje ontvang je een unieke SEAT fleecedeken cadeau!

Maak een afspraak

Wij laten je niet in de kou staan! De winter is in volle gang en dat betekent de hoogste tijd voor de Wintercheck van ŠKODA. Tijdens de wintercheck controleren we jouw ŠKODA op 30 belangrijke punten. Daar bovenop krijg je bij een Wintercheck een gratis vloeistoftrechter (zolang de voorraad strekt). Hiermee vul je gemakkelijk de vloeistoffen van je ŠKODA bij.

De ŠKODA wintercheck wordt op 30 punten in de volgende categorieën uitgevoerd: Banden en remmen, licht en zicht, accu en dynamo, motor en vloeistoffen en onderstel en carrosserie.

Maak een afspraak

Hoe wordt de wintercheck uitgevoerd?

Tijdens de wintercheck wordt je auto door onze monteurs van top tot teen bekeken. Een greep uit de werkzaamheden:

✔ Banden & Remmen

 • De banden worden gecontroleerd op slijtage, profieldikte en bandenspanning.
 • De servicemonteur controleert de remschijven, remblokken en remvloeistof.

✔ Licht & Zicht

 • De ruitenwisserbladen en sproeikop van je auto worden nagekeken. Ook vult de monteur daar waar nodig de ruitenwisservloeistof bij.
 • Beschadigingen aan de voorruit worden hersteld met een speciale hars. Ben je minimaal WA-verzekerd? Dan kost het je niets.
 • Alle verlichting op je auto worden grondig nagekeken op juiste werking.

✔ Accu & Dynamo

 • Met speciaal geschikte apparatuur controleert de monteur de spanning van de accu. Ook wordt er gelet op eventuele roestvorming.

✔ Motor & Vloeistoffen

 • De servicemonteur checkt of de motorolie al aan vervanging toe is. Met schone motorolie haal je de beste prestaties uit je motor.
 • Een goed werkende airconditioning helpt je om de ruiten snel te ontwasemen. Dit is zeker in de winter erg belangrijk.
 • Er wordt gecontroleerd of er geen lekkages in de slangen van het koelsysteem zitten en de koelvloeistof wordt bijgevuld.
 • Je wil natuurlijk wel comfortabel autorijden en een beetje warm zitten. Een goede verwarming is daarom vooral in de winter essentieel.

✔ Onderstel & Carrosserie

 • Het uitlaatsysteem wordt gecheckt op onder meer roestplekken, slijtage en eventuele lekkage.
 • De autodeuren moeten perfect sluiten en daarom worden de sloten en deurrubbers gecontroleerd.
Wintercheck Auto Hoogenboom

Voor wie is de wintercheck bedoeld?

Heb ik wel een wintercheck nodig? Horen we je denken. Uiteraard heb jij de check niet zozeer nodig maar jouw auto wel! Een auto kan niet praten en doorgeven dat er bijvoorbeeld iets lekt of kapot kan gaan.

Met een wintercheck wordt je auto perfect op winterse omstandigheden voorbereid en helemaal nagekeken. Zo kan je, weer of geen weer, met vertrouwen de weg op en voorkom je stilstaan met een defecte accu, ongelukken door verkeerde/slechte banden, kapotte lampen, gescheurde rubbers of versleten ruitenwissers.

Waarom moet je een wintercheck doen?

De wintercheck heeft meerdere voordelen:

  • Een compleet gecheckte auto
  • Uitgevoerd door merkspecialisten van Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA
  • Er wordt enkel gebruikgemaakt van originele onderdelen
  • Op de gebruikte onderdelen zit 2 jaar garantie
  • Je hebt recht op Mobiliteitsservice, onze gratis pechhulp
  • Altijd helderheid over de kosten dus geen verrassingen achteraf
  Maak een afspraak
  Plan een wintercheck

  Wanneer doe je een wintercheck?

  De wintercheck doe je, de naam zegt het al, in de winter. Combineer dit bijvoorbeeld met een bandenwissel en je bent helemaal klaar voor elke winterse bui.

  Wat kost de wintercheck?

  Er zijn kosten verbonden aan de wintercheck. De check kost €19,95 en dit is inclusief winters cadeautje en het gratis bijvullen van diverse vloeistoffen.

  Veel gestelde vragen:

  1. Wat zijn de voorwaarden van de wintercheck?
   De wintercheck is geldig van 1 november 2018 t/m 28 februari 2019.

  2. Hoelang duurt de wintercheck en kan ik wachten tot de check klaar is?
   De Wintercheck duurt gemiddeld 30 minuten. Wachten kan dus of je haalt je auto later op.

  3. Wat als er extra werkzaamheden nodig zijn?
   Wanneer er tijdens de wintercheck naar voren komt dat jouw auto onderhoud of reparatie nodig heeft, wordt dit eerst met je besproken. Aan de hand hiervan wordt een vervolgafspraak ingepland.

  4. Welke vloeistoffen worden gratis bijgevuld?
   Wanneer er vloeistoffen bijgevuld dienen te worden, is dit gratis voor de ruitensproeiervloeistof, motorolie en koelvloeistof.
  Seat Wintercheck
  Wil jij ook winters ongemak een stap voor blijven?
  Plan een wintercheck