Aircoservice Auto Hoogenboom

Blijf fris met Aircoservice

We kennen het allemaal, na een dag te hebben gewerkt stap je buiten in een beklemmend warme auto nadat hij een dag in het zonnetje heeft gestaan. Geen prettig weerzien natuurlijk en daarom zetten we, zodra we zitten, zo snel mogelijk de airco aan voor wat verkoeling. En dit wil je graag zo houden!

Om elke dag op de goede werking van de airco te kunnen blijven rekenen is er eens in de zoveel tijd onderhoud aan het aircosysteem nodig. Dit bieden wij aan in de vorm van Aircoservice. Hieronder vallen:

 • Aircocheck,
 • Airco-geurbehandeling
 • Airco-onderhoud.

Maar wanneer weet je of je airco onderhoud nodig heeft? En wat kost airco-onderhoud? Of waarom zou je je airco laten onderhouden? Al deze vragen en meer worden in dit artikel beantwoord.

Fris rijden airco onderhoud bij Auto Hoogenboom

Wat is een aircocheck?

Een aircocheck is een voordelige controle van jouw airco voor slechts € 19,95. Wanneer laat je de aircocheck doen? We raden aan de check om het jaar uit te voeren, bijvoorbeeld voor de vakantie, maar in ieder geval altijd voordat je airco-onderhoud laat uitvoeren. Er moet namelijk eerst worden vastgesteld of er airco-onderhoud nodig is. Onze monteur kan dat aan de hand van een handige checklist makkelijk controleren.

Tijdens de aircocheck wordt er gekeken of het aircosysteem goed werkt door middel van een visuele inspectie en een controle op de koelcapaciteit van je airco. Aan de hand hiervan kan de monteur bepalen of het koudemiddel wel of niet bijgevuld moet worden. Een te laag niveau van koudemiddel kan ernstige schade aan de airconditioning veroorzaken, met hoge reparatiekosten als gevolg. En natuurlijk voorkom je dat liever.

Tijd voor aircoservice?
Plan een afspraak
Gezonde lucht werking airco Auto Hoogenboom

Wat is airco-onderhoud?

Nadat je auto een aircocheck heeft gehad en er is een airco-onderhoudsbeurt nodig, dan vervallen de kosten van de aircocheck.

Een aircosysteem verliest gedurende de tijd kleine beetjes koudemiddel. Dit kan komen door zeer kleine lekkages in de leidingen, slangetjes en koppelingen van het aircosysteem. Als de hoeveelheid aanwezig koudemiddel te laag wordt zal de werking van de airco sterk afnemen en kan dit tot schade leiden. Bij het uitvoeren van de airco-onderhoudsbeurt wordt het systeem uitgebreid gecontroleerd op lekdichtheid, eventueel aanwezig vocht wordt verwijderd. Nadat het systeem weer is afgevuld met de juiste hoeveelheid koudemiddel, olie en detectievloeistof werkt je airco weer als nieuw.

Als er een defect of lekkage naar boven komt kan de monteur deze verhelpen, uiteraard doet hij dit pas als je de offerte hebt ingezien en goedgekeurd.

Volkswagen Airco Onderhoud Auto Hoogenboom Rotterdam
Hoe werkt de airco-onderhoudsbeurt?

Tijdens de airco-onderhoudsbeurt vult de monteur het koudemiddel van je airco bij maar dat is niet het enige wat de monteur doet.

Onderdelen airco-onderhoudsbeurt:

 • Bijvullen of vervangen van het koudemiddel
 • Temperatuurmeting
 • Druk- en lektest (drukbeveiliging controleren, lekdichtheid checken, drukbeproeving)
 • Controle van het stof- en pollenfilter
 • Reinigen van het airco- en ventilatiesysteem
 • Visuele controle van de airco
 • Controle van de bediening / werking van de onderdelen
 • Desinfectie van luchtkanalen (anti-schimmel)
 • Anti-geurbehandeling


De airco-geurbehandeling verwijdert niet alleen vieze luchtjes uit de airconditioning, maar verwijdert ook micro-organismen. De airco ruikt dan niet meer muf en ga je weer fris de weg op.

Waarom is airco-onderhoud nodig?

Weet jij waarom je je airco moet onderhouden? We snappen dat je daar niet al te vaak over nadenkt en daarom doen wij het voor je.

Niet iedereen weet namelijk hoe belangrijk een goed werkende airco is. Met een juist werkende airco blijf je alert en koel en als je ruiten beslaan, lost de airco dit snel weer op door het overtollige vocht af te voeren. Daarnaast weten wij zeker dat je een stuk prettiger onderweg bent als je kwalitatief goede en dus gezondere lucht inademt.Om hiervan te blijven profiteren is tijdig regulier onderhoud van de airco nodig en dit kan duur onderhoud op lange(re) termijn voorkomen. Want op het moment dat er echt iets mankeert aan je airco, sta je bijna altijd voor een grote uitgave.

Stinkt de airco? Doe een anti-geurbehandeling

Heb je wel eens in een auto gezeten waarvan de airco stonk? Dit is geen prettige omgeving om in te zitten. Niet alleen door de geur maar ook voor de gezondheid. De vieze geur wordt namelijk veroorzaakt door micro-organismen (bacterien en schimmels), die ontstaan door de temperatuurverschillen en een vochtig klimaat in de airco. En daar kan je ziek van worden.

Laat daarom een anti-geurbehandeling uitvoeren als je auto stinkt. Tijdens de geurbehandeling wordt de airco helemaal gereinigd. Hiermee worden de vieze luchtjes en de micro-organismen verwijderd. De airco ruikt hierna dus niet alleen schoon, hij is echt schoon.

Ons advies is om één keer per jaar een airco reiniging uit te laten voeren. De anti-geurbehandeling kost € 39,-.
Is het nodig om de hele airco te laten onderhouden? Dan zit de geurbehandeling bij de prijs inbegrepen.

Plan online een afspraak
Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen

De aircocheck kost € 19,95. Hierbij wordt een controle gedaan op de werking van de belangrijkste onderdelen:

 • Controle koelende werking
 • Controle kwaliteit stof- en pollenfilter

Wil je na de aircocheck ook je aircosysteem laten onderhouden? Profiteer dan nu van het tijdelijke aanbod op airco-onderhoud inclusief anti-geurbehandeling. Wanneer je airco-onderhoud laat uitvoeren krijg je de aircocheck gratis.

Stinkt de airco? Doe dan een Anti-Geurbehandeling. Dit doe je voor € 39,-

Maak nu een afspraak voor airco-onderhoud inclusief geurbehandeling vanaf slechts € 139,- afhankelijk van model / bouwjaar.

Vraag een offerte aan

Door gebruik en verdamping nemen de prestaties van je airco jaarlijks af. Hoe vaak je airco moet worden bijgevuld, hangt af van het gebruik. Wij kunnen je daarover adviseren bij de airco-check.

Wist je dat onderhoud aan je airco niet wordt meegenomen in je standaard onderhoud? Wij adviseren je daarom om elke twee jaar airco-onderhoud uit te laten voeren bij auto’s ouder dan drie jaar.

Plan aircoservice online

Nee, met een goed werkende airco voorkom je naast oplopende temperaturen ook beslagen ruiten. Voor je eigen veiligheid en rijcomfort is het daarom verstandig ook in de winter onderhoud te laten uitvoeren.

Direct een afspraak maken

De aircocheck duurt ongeveer 30 minuten. Als je wil kan je hier gemakkelijk op wachten in onze showrooms. Met onze prettige zithoeken, wifi en een kopje koffie is dit half uurtje zo voorbij.

Mocht er uit de check naar voren komen dat er ook Airco-onderhoud nodig is dan kunnen we dit in overleg uitvoeren. Het airco-onderhoud duurt gemiddeld 60 minuten.

Stinkt de airco? De anti-geurbehandeling duurt ongeveer een uurtje.

Maak een afspraak

Resultaat van airco-onderhoud op een rij:

 • Verwijdert bacteriën en schimmels
 • Altijd een optimale koelprestatie
 • Voorkomt dure reparaties aan je airco-compressor
 • Geen muffe geurtjes meer
 • Voorkomt schade aan het systeem
 • Altijd optimale werking van het aircosysteem
 • Koele en schone lucht in jouw auto
Plan online een afspraak

Je zou het misschien niet zeggen maar je kan gezondheidsklachten krijgen als je weinig of slecht onderhoud aan je airco-systeem laat uitvoeren. Een vervuilde airco kan onder andere de volgende klachten veroorzaken: Verkoudheid een grieperig gevoel of vermoeidheid.

Mensen met bijvoorbeeld hooikoorts of astma lopen extra risico om last te krijgen van onzuivere lucht in de auto.

Laat daarom regelmatig een aircocheck uitvoeren.

Plan een aircocheck