1920X1080 Desktop A E Tron 181017

Maak je auto lenteklaar met airco-onderhoud en zomerbanden.

De airco en banden van je auto hebben veel invloed op het comfort en de veiligheid van je autorit. Een goede temperatuur houdt je gefocust op de weg en draagt bij aan een comfortabele rij-ervaring. Is het buiten warmer dan 7 graden? Dan is het tijd om je winterbanden te vervangen voor zomerbanden. Hiermee heb je bij hogere temperaturen meer grip, rijd je zuiniger en is het geluidsniveau lager.

Win een autoparfum van Lampe Berger!

Maak met je airco onderhoudsafspraak kans op een Autoparfum van Lampe Berger!
Plan je airco onderhouds afspraak hier

Let op! Gebruik de code [airco2019] in het opmerkingenveld in stap 4 in de online planner.

De voordelen van Airco onderhoud

Zorg er voor dat de airco van je Volkswagen, Audi, SEAT of SKODA altijd optimaal presteert. Maak een afspraak voor een grondige aircobeurt inclusief geurbehandeling, of laat eerst een voordelige aircocheck uitvoeren. De kosten van de aircocheck vervallen wanneer je een airco onderhoudsbeurt laat uitvoeren.

 • Verwijdert bacteriën en schimmels
 • Altijd een optimale koelprestatie
 • Voorkom dure reparatie aan je airco-compressor
 • Geen muffe geurtjes meer
Maak een werkplaatsafspraak
Plan direct online
Airco Onderhoud Teaser 1 1

Aircocheck voor € 19,95

Tijdens de aircocheck wordt de koelcapaciteit van je airco gecontroleerd. Op basis hiervan kan de monteur bepalen of het koudemiddel wel of niet bijgevuld moet worden. We raden je aan deze check om het jaar te laten uitvoeren. Een te laag niveau van koudemiddel kan ernstige schade aan de airconditioning veroorzaken, met hoge reparatiekosten als gevolg. Natuurlijk voorkom je dat liever.

Airco onderhoudsbeurt incl. geurbehandeling v.a. € 139

Tijdens de airco onderhoudsbeurt vult de monteur het koudemiddel van je airco bij. Dat zorgt ervoor dat de koelcapaciteit van je airco weer als nieuw is. Maar dat is niet het enige wat de monteur doet:

 • Bijvullen of vervangen koudemiddel
 • Temperatuurmeting
 • Druk- en lektest
 • Controle van pollenfilter
 • Reinigen airco- en ventilatiesysteem
 • Visuele controle
 • Controle van de bediening
 • Anti-geurbehandeling
 • Desinfectie van luchtkanalen (anti-schimmel)

Hoe gaat airco onderhoud in z'n werk?

Wissel winterbanden naar zomerbanden

Voorbereid op de Hollandse zomer.

Je wilt het meeste uit je auto halen - ook als de temperaturen stijgen. Daarom adviseren we bij temperaturen boven de 7 graden te rijden op zomerbanden. Dit verbetert de grip op de weg, je veiligheid en het rijcomfort.

Zomerbanden
Wat kost een bandenwissel?

Ga je je banden wisselen? Dan wil je natuurlijk ook graag weten wat de kosten van de zomerbandenwissel zijn. We hebben bij Auto Hoogenboom en Audi Centrum Rotterdam, diverse opties voor het wisselen van je Volkswagen, Audi, SEAT of SKODA banden.

 • Complete set zonder banden opslag: € 39,-
 • Complete set met opslag in bandenhotel: € 79,-
 • 4 losse banden zonder opslag: € 89,-
 • 4 losse banden met opslag in bandenhotel: € 129,-
Maak direct online een afspraak
Plan je zomerbandenwissel

Veelgestelde vragen over zomerbanden

In de zomer krijg je te maken met andere weersomstandigheden dan in de winter. Met sneeuw en gladheid hoef je geen rekening meer te houden, maar met regen des te meer. Daar zijn zomerbanden op voorbereid. De ondiepe radiale groeven voeren het water makkelijker af dan het diepe reliëf in winterbanden. Maar ook op droge dagen komen zomerbanden van pas. De zachte rubbersamenstelling zorgt voor veel grip, meer stuurcontrole en een vermindering van het brandstofgebruik. Daarnaast rijd je zuiniger en maken zomerbanden minder geluid.

Maak een wisselafspraak

Het reliëf en de samenstelling van de twee soorten banden verschilt. Als je in de zomer met winterbanden rijdt, is je remweg een stuk langer. Zomerbanden verkorten deze afstand en zorgen voor meer grip, stuurcontrole en brandstofvermindering.

Plan je bandenwisselafspraak

Als de temperaturen boven de 7 graden komen, is het verstandig je winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. Daarom adviseren wij om tussen oktober en maart op winterbanden te rijden.

Maak online een afspraak

De wettelijk vereiste profieldiepte is 1.6 millimeter, maar wij adviseren je om je zomerbanden al bij 2 millimeter te laten vervangen. Op dit punt vermindert je grip en rijcomfort namelijk al aanzienlijk.

Maak direct een afspraak